StoryEditor

V Kyjeve sa ozvali výbuchy, protivzdušná obrana hlási zostrelenie dronov

27.03.2023, 23:42
Autor:
ČTKČTK

„Deje sa to, čo vždy: nepriateľ čas od času útočí na Ukrajinu dronmi," povedal ukrajinský plukovník Jurij Ihnat.

V Kyjeve sú počuť výbuchy a protivzdušná obrana v okolí ukrajinskej metropoly zostrelila niekoľko nepriateľských dronov, uviedol dnes večer na svojom webe denník Ukrajinska pravda s odvolaním sa na oblastné úrady a hovorcu ukrajinského letectva.

Podľa denníka v hlavnom meste zaznelo najmenej šesť výbuchov. Terčom náletov sa stali aj ďalšie regióny, niekoľko dronov bolo zostrelených aj nad Dnepropetrovskou oblasťou, uviedla ruská redakcia BBC. V oblastnom stredisku Dnipro sa dnes pod vedením prezidenta Volodymyra Zelenského konalo vrchné velenie ozbrojených síl krajiny.

„Deje sa to, čo vždy: nepriateľ čas od času útočí na Ukrajinu dronmi. Útočí zo severu a z juhovýchodu," povedal plukovník Jurij Ihnat v narážke na drony iránskej výroby, ktoré ruské jednotky vypúšťajú obvykle z Brjanskej oblasti a z východného pobrežia Azovského mora.

„Ak počujete výbuchy, môže to svedčiť o paľbe protivzdušnej obrany," dodal hovorca a vyzval obyvateľstvo, aby sa riadilo pravidlami bezpečnosti, teda po vyhlásení leteckého poplachu zotrvalo v krytoch až do odvolania.

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko na sociálnej sieti uviedol, že výbuchy zazneli v dvoch štvrtiach, kam mieria záchranári a hasiči. Na jednom mieste horia sklady. Podrobnosti sľúbil oznámiť neskôr, informácie o prípadných ranených a obetiach sa spresňujú.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
19. apríl 2024 18:27