StoryEditor

Rusi opäť zabíjali civilistov, používajú kazetovú muníciu, znie z Kyjeva

19.03.2023, 07:55
Autor:
ČTKČTK

Moskva sa bude za všetky svoje zločiny zodpovedať, vyhlásil šéf doneckej oblastnej správy Pavlo Kyrylenko.

Najmenej dvaja ľudia prišli o život a osem ďalších utrpelo zranenia pri ruskom ostreľovaní východoukrajinského mesta Kramatorsk, oznámil šéf doneckej oblastnej správy Pavlo Kyrylenko. Rusi podľa neho pri ostreľovaní použili kazetovú muníciu, vypálené z raketometov. Zasiahli park a pohrebníctvo, poškodili asi desať domov.

„Schválne ostreľujú mesto a snažia sa zabiť čo najviac civilistov," vyhlásil Kyrylenko na adresu Rusov podľa listu Ukrajinska pravda. „Za všetky zločiny sa budú zodpovedať. Zatykač Medzinárodného trestného súdu na ruského prezidenta Vladimira Putina je prvý krok k spravodlivému potrestaniu," dodal.

Terčom kazetovej munície vypálenej z ruských raketometov sa podľa gubernátora stalo aj mesto Kosťantinivka, kde zranenia po zásahu ústrednej tržnice utrpelo šesť ľudí. Paľba tiež poškodila desiatku súkromných domov, deväť výškových budov, školu, detský obchod, desiatku áut a garáže.

„Okupačné vojská teroristického štátu bojujú proti civilnému obyvateľstvu. Musíme ich zastaviť, silou ukrajinskej armády a úsilím celého civilizovaného sveta," zdôraznil Kyrylenko.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
24. apríl 2024 03:27