StoryEditor

Tisíce ľudí v Taliansku demonštrovali po nehode člna, pri ktorej zomrelo 76 ľudí

12.03.2023, 10:47
Autor:
TASRTASR

Protestujúci ľudia niesli pútače s požiadavkami, aby úrady urobili konkrétne opatrenia na zabránenie takýmto nehodám.

Tisíce ľudí v juhotalianskom regióne Kalábria demonštrovali v sobotu večer proti úmrtiam migrantov v Stredozemnom mori, takmer dva týždne po tragickej nehode člna, pri ktorej zahynuli desiatky migrantov. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry DPA.

Približne 5 000 ľudí sa vydalo na pochod cez kalábrijské mesto Steccato di Cutro, pri pobreží ktorého sa nehoda koncom februára stala. Demonštrácia sa podľa agentúry ANSA skončila minútou ticha na mestskej pláži, na ktorú vyplavilo telá obetí.

Do protestu sa zo solidarity zapojili rôzne združenia a hnutia.

Demonštranti položili na pláži veniec a kvety a držali kríž vyrobený z vraku stroskotaného dreveného člna. Protestujúci ľudia niesli pútače s požiadavkami, aby úrady urobili konkrétne opatrenia na zabránenie takýmto nehodám. "Okamžite zastavte umieranie na mori", uvádzalo sa napríklad na niektorých plagátoch.

Medzitým našli v sobotu vo vodách pri Steccato di Cutro ďalšie tri telá - dvoch detí a dospelého.

Počet mŕtvych obetí po stroskotaní člna tak stúpol na 76, potvrdil veliteľ polície. Ešte sú nezvestní ďalší ľudia, nehodu prežilo okolo 80 migrantov.

Talianska pobrežná stráž čelila kritike za to, že koncom februára neprišla na pomoc tomuto drevenému člnu s vyše 150 migrantmi pri pobreží Kalábrie.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
26. apríl 2024 10:49