StoryEditor

RTVS zvýši bezpečnosť. Ideme riešiť ochranu novinárov, hovorí Machaj

28.02.2023, 14:56
Autor:
burbur

Stranu Smer plánuje verejnoprávne médium pozývať do diskusií aj naďalej.

Verejnoprávna RTVS zvýši bezpečnosť novinárov. „Ideme riešiť našu bezpečnosť v rámci ochrany novinárov. Vytvárame vnútorný mechanizmus, prostredníctvom ktorého sa redaktori budú môcť obrátiť na naše právne oddelenie,“ uviedol pre HN generálny riaditeľ inštitúcie Ľuboš Machaj. 

Stranu Smer plánuje RTVS pozývať do diskusií aj naďalej. „Budeme postupovať podľa toho, ako sú dôležité témy. Verejnoprávna inštitúcia sa nemôže nechať obmedzovať, alebo vyrábať čierne listiny na základe vonkajších vplyvov,“ povedal Machaj​ s tým, že subjekt Roberta Fica je relevantný, keďže zastupuje svojich voličov. „Musí to však byť v rámci intencií, ktoré máme,“ dodal.

Národná kriminálna agentúra začala trestné stíhanie vo veci vyhrážok voči redaktorke RTVS. Vec vyšetruje ako trestný čin nebezpečného vyhrážania.

K výhražným e-mailom a telefonátu došlo podľa RTVS po minulotýždňovej relácii Sobotné dialógy, ktorej hostkou bola prezidentka Zuzana Čaputová, a po relácii odvysielanej 25. februára, do ktorej sa dostavil namiesto pozvaného politika Smeru Mariána Kéryho nepozvaný politik Smeru-SD Ľuboš Blaha, čo RTVS odmietla a uplatnila štandardný postup tzv. prázdneho kresla.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
26. apríl 2024 18:34