StoryEditor

Kyjev navštívila americká ministerka financií. So Zelenským diskutovala o ekonomickej podpore pre Ukrajinu

27.02.2023, 20:28
Autor:
TASRTASR

Janet Yellenová sa na Ukrajine rozprávala aj s tamojším premiérom Denysom Šmyhaľom. Hovorili spolu o ďalších sankciách voči Rusku.

Americká ministerka financií Janet Yellenová v pondelok neohlásene pricestovala do ukrajinského hlavného mesta Kyjev, aby prejavila krajine bojujúcej proti ruskej agresii ekonomickú podporu. Rokovala s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským i ďalšími kľúčovými vládnymi predstaviteľmi. TASR informácie prevzala z agentúry Reuters a televízie CNN.

Yellenová sa stretla so Zelenským, aby prediskutovali pokračujúcu ekonomickú podporu USA a "vyzdvihla úsilie uvaliť prísne sankcie na Rusko s cieľom podkopať jeho vojnovú mašinériu a obmedziť príjmy, ktoré má na financovanie svojej brutálnej vojny", uviedlo americké ministerstvo financií.

"Spojené štáty nás od prvých dní tejto vojny silne podporujú nielen zbraňami, ale aj finančne," napísal Zelenskyj na sociálnej sieti Telegram. "Je potrebné ešte viac rozšíriť sankcie, aby sme Rusko zbavili schopnosti financovať vojnu," dodal.

Americká ministerka sa tiež zišla s ukrajinským premiérom Denysom Šmyhaľom. Ten informoval, že s Yellenovou hovorili o ďalších sankciách voči Rusku vrátane zhabania zmrazených ruských aktív v prospech obnovy Ukrajiny.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
24. apríl 2024 16:18