StoryEditor

Silné sneženie a vietor skomplikovali dopravu v balkánskych krajinách

26.02.2023, 22:24
Autor:
TASRTASR

Na cestách k chorvátskemu pobrežiu sa vytvorili kolóny áut. Úrady otvorili pre uviaznutých vodičov bývalé utečenecké centrum a detské stredisko. Problémy s dopravou hlásili aj v Srbsku a Bosne.

Chorvátske úrady uzavreli v nedeľu cesty spájajúce vnútrozemie krajiny s pobrežím Jadranského mora. Dôvodom je výdatné sneženie a silný vietor, ktoré spôsobili dopravný chaos aj v širšej oblasti Balkánu. TASR správu prevzala od agentúry AP.

Náhle ochladenie v Chorvátsku, Srbsku a Bosne prišlo tento víkend po dňoch nezvyčajne teplého počasia. Na severe Srbska sa ľudia zobudili do zasneženého rána, kým teploty na juhu krajiny dosiahli až 22 stupňov Celzia.

Na cestách k chorvátskemu pobrežiu sa vytvorili kolóny áut. Úrady otvorili pre uviaznutých vodičov bývalé utečenecké centrum a detské stredisko, približuje AP. Nepriaznivé počasie zastavilo aj prevádzku trajektov na chorvátske ostroty.

Problémy s dopravou hlásili aj v Srbsku a Bosne. Cesty tam miestami zablokovali konáre a stromy spadnuté v dôsledku mokrého, ťažkého snehu. Srbské úrady informovali o spomalenej doprave a zakázali vjazd na cesty nákladným vozidlám s prívesmi.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
16. apríl 2024 21:30