StoryEditor

Cyklista Benoot vyhral Kuurne-Brusel-Kuurne, Sagan obsadil 33. miesto

26.02.2023, 17:46
Autor:
TASRTASR

So sekundovou stratou na Benoota prišiel do cieľa jeho krajan a tímový kolega Nathan Van Hooydonck.

Belgický cyklista Tiesj Benoot vyhral nedeľňajšiu domácu klasiku Kuurne-Brusel-Kuurne. V úplnom závere sa odpútal od päťčlenného úniku a na 193 km dlhej trase so štartom aj cieľom v meste Kuurne potvrdil výbornú formu tímu Jumbo-Visma. V sobotňajšom Omloop Het Nieuwsblad triumfoval v službách tejto stajne Holanďan Dylan van Baarle. Slovák Peter Sagan obsadil v nedeľu 33. miesto s mankom 50 sekúnd na víťaza.

So sekundovou stratou na Benoota prišiel do cieľa jeho krajan a tímový kolega Nathan Van Hooydonck. Spolu s ním boli v špurte aj Slovinec Matej Mohorič (Bahrajn-Victorious), Holanďan Taco van der Hoorn z tímu Intermarche-Circus-Wanty a ďalší domáci pretekár Tim Wellens (SAE Team Emirates). Sagan sa do špurtu v závere nezapojil a posledné stovky metrov vypustil.

Pretekári Jumba sa vydali stíhať únik veľmi skoro. Uspeli už v polovici etapy a tempo s nimi dokázal v tom čase držať aj Sagan. Nakoniec zostali piati najlepší, ktorých pelotón nedostihol až do cieľa.

"Jumbo je momentálne najsilnejší tím, bolo skrátka prisilné. V kopcoch som sa cítil veľmi dobre, bol som jeden z najsilnejších spolu s Timom Wellensom. Najsilnejší v kopci však často nevyhrávajú takéto preteky. Počas súboja s Van Hooydonckom som si kompletne zničil nohy. Dúfal som, že Tiesj už nebude mať na to, aby nastúpil," citovala Mohoriča webstránka cycling-info.sk.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
19. apríl 2024 23:38