StoryEditor

Palestínsky ozbrojenec zabil dvoch Izraelčanov

26.02.2023, 17:06
Autor:
TASRTASR

Izraelský minister obrany Joav Galant vyzval na posilnenie vojenskej prítomnosti v Predjordánsku.

Palestínsky ozbrojenec spustil v nedeľu v okupovanom Predjordánsku streľbu na izraelské vozidlo a zabil dvoch ľudí. Oznámili to predstavitelia izraelskej vlády a osadnícki lídri, informovala agentúra AP, od ktorej TASR správu prevzala.

Útok vrhol tieň na stretnutie palestínskej a izraelskej delegácie na vysokej úrovni v susednom Jordánsku, zamerané na zastavenie rastúceho násilia.

K streľbe došlo na hlavnej ceste cez Predjordánsko niekoľko dní po razii izraelskej armády v neďalekom palestínskom meste, pri ktorej zahynulo desať ľudí. Armáda uviedla, že pátra po útočníkovi, ktorý z miesta činu utiekol.

Izraelský minister obrany Joav Galant vyzval na posilnenie vojenskej prítomnosti v Predjordánsku. Lídri zo židovských osád apelovali na Izrael, aby stiahol svoju delegáciu z rozhovorov v Jordánsku a zakročil proti Palestínčanom.

Násilie medzi Izraelčanmi a Palestínčanmi vzrástlo, odkedy Izrael po sérii palestínskych útokov na jar minulého roka zintenzívnil razie v Predjordánsku. Tento rok podľa údajov agentúry AP zabili v Predjordánsku a východnom Jeruzaleme viac ako 60 Palestínčanov, pri palestínskych útokoch proti Izraelčanom zahynulo 13 ľudí.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
19. apríl 2024 01:15