StoryEditor

Schwarz sa po prvýkrát v kariére stal víťazom obrovského slalomu Svetového pohára

26.02.2023, 07:55
Autor:
TASRTASR

Slovensko nemalo v súťaži zastúpenie. V nedeľu je na programe slalom.

Rakúsky lyžiar Marco Schwarz sa po prvýkrát v kariére stal víťazom obrovského slalomu Svetového pohára. V americkom stredisku Palisades Tahoe zdolal v noci na nedeľu o tri stotiny sekundy lídra celkového poradia i disciplíny Marca Odermatta zo Švajčiarska. Tretí skončil Nór Rasmus Windingstad s mankom +0,36.

Bronzový z "obráku" na nedávnych MS vo Francúzsku bol po 1. kole na treťom mieste, no napokon sa pri svojej 17. účasti na pódiu v kariére vyšplhal na najvyšší stupeň. "Úžasné. Dnes to bol veľký boj, obzvlášť druhé kolo.

Na rovine som urobil menšiu chybu, a tak som do toho potom išiel agresívne. Z prvého triumfu mám veľkú radosť," tešil sa podľa fis.com Schwarz, ktorý sa postaral o prvé víťazstvo v obrovskom slalome pre Rakúsko od roku 2019. Vtedy si prvenstvo pripísal Marcel Hircher, ktorý už kariéru ukončil. 

Čerstvý majster sveta Odermatt po prvom kole viedol, no v druhom urobil už v hornej časti chybu a predĺžil si trať. Napokon ho môže tešiť aspoň fakt, že sériu pódiových umiestnení v obrovskom slalome predĺžil na 16. Navyše zvýšil svoj náskok v boji o veľký krištáľový glóbus pred Aleksanderom Aamodtom Kildem na 386 bodov.

Nór obsadil v americkom stredisku 24. miesto. Hlavný súper Odermatta v súboji o malý glóbus Henrik Kristoffersen z Nórska obsadil 4. priečku. "Druhá jazda bola z mojej strany naozaj zlá. Urobil som priveľa chýb, vlastne ma prekvapilo, že to vôbec stačilo na pódium. Trať 2. kola bola trochu stupídna, trikrát bolo treba zatlačiť na rovine. Vyhral však najlepší," zhodnotil preteky Odermatt. 

Slovensko nemalo v súťaži zastúpenie. V nedeľu je na programe slalom.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
23. apríl 2024 08:48