Aktuálna výstraha SHMÚ. MAPA: SHMÚ
StoryEditor

Meteorológovia varujú pred víchricou na horách, v dvoch okresoch hrozia aj povodne

21.02.2023, 08:28
Autor:
TASRTASR

V Poprade a Kežmarku bude počas dňa veternejšie aj mimo hôr. Vietor môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 110 až 120 kilometrov za hodinu. Meteorológovia pre okresy vydali výstrahu druhého stupňa.

Na severnom, strednom a východnom Slovensku sa môže v utorok na horách vyskytnúť víchrica. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre viaceré okresy výstrahy prvého a druhého stupňa. V Tvrdošíne, Liptovskom Mikuláši a Michalovciach treba počítať tiež s rizikom povodní.

Výstraha druhého stupňa pred vetrom na horách platí do 12.00 h pre okresy Tvrdošín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Banská Bystrica a Brezno. Treba tam počítať s výskytom silnej až mohutnej víchrice. Výstraha prvého stupňa zase platí pre viaceré okresy Banskobystrického, Trenčianskeho, Prešovského, Košického a Žilinského kraja.

V Poprade a Kežmarku bude počas dňa veternejšie aj mimo hôr. Vietor môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 110 až 120 kilometrov za hodinu. Meteorológovia pre okresy vydali výstrahu druhého stupňa. Tá platí do 15.00 h.

V Tvrdošíne a Liptovskom Mikuláši hrozia pre snehové zásoby v povodiach, oteplenie a očakávaný dážď povodne. Meteorológovia preto pre okresy vydali výstrahu prvého stupňa. Tá platí do 21.00 h. Výstraha prvého stupňa pred povodňou naďalej platí aj v Michalovciach, predbežne do stredy (22. 2.) večera.

 

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
26. apríl 2024 01:40