StoryEditor

Španielska polícia zhabala 24 luxusných áut ukradnutých v USA

20.02.2023, 16:52
Autor:
TASRTASR

Luxusné vozidlá vrátane džípov a športových áut značky Aston Martin boli nájdené v nákladných kontajneroch, ktoré do algeciraského prístavu priviezli v priebehu januára.

Španielska polícia v pondelok oznámila, že v juhošpanielskom prístave Algeciras skonfiškovala 24 luxusných áut vrátane značiek Porsche a Cadillac, ktoré boli ukradnuté v Spojených štátoch a pravdepodobne smerovali do Afriky. 

Španielska Občianska garda (Guardia Civil) uviedla, že jej príslušníci počas uplynulého roka vyšetrovali podozrenia, že Algeciras je využívaný na prepravu luxusných vozidiel ukradnutých v Spojených štátoch. 

Luxusné vozidlá vrátane džípov a športových áut značky Aston Martin boli nájdené v nákladných kontajneroch, ktoré do algeciraského prístavu priviezli v priebehu januára, uviedol policajný hovorca.

Polícia sa domnieva, že autá zadržané v rámci zmienenej operácie mali byť odoslané do afrických krajín. Vozidlá v hodnote viac ako dvoch miliónov eur už medzitým poslali naspäť do Spojených štátov.

Medzinárodná policajná organizácia Interpol tvrdí, že s kradnutými vozidlami sa často obchoduje s cieľom financovať a vykonávať inú trestnú činnosť, od pašovania drog až po obchodovanie so zbraňami a ľuďmi. 

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
25. apríl 2024 11:38