StoryEditor

Veľtrh práce v zdravotníctve sa opäť vráti do Martina, prinesie nové príležitosti

18.02.2023, 20:32
Autor:
TASRTASR

Zamestnávatelia sa snažia osloviť študentov už počas štúdia a prilákať ich na svoje pracoviská na stáž, odbornú prax alebo ponuku svojich štipendijných programov.

Jesseniova lekárska fakulta v Martine bude opäť hostiť veľtrh pracovných príležitostí v zdravotníctve. Na v poradí piaty ročník podujatia, ktoré bude v stredu v priestoroch fakulty, sa príde prezentovať viac ako 25 zdravotníckych zariadení zo Slovenska i Českej republiky, dokopy zastupujúcich vyše 60 nemocníc. Informovala o tom Zuzana Marčeková z oddelenia marketingovej komunikácie Univerzitnej nemocnice v Martine.

"Na minulý martinský ročník, ktorý sa uskutočnil v polovici marca 2022, prišlo rekordný počet študentov a absolventov," spomenula Marčeková.

Aj tento rok budú mať návštevníci z radov študentov medicíny, bakalárskych aj magisterských nelekárskych študijných programov alebo stredných zdravotníckych škôl podľa nej možnosť urobiť si prehľad o súčasnej situácii na zdravotníckom trhu práce, zorientovať sa v ponukách a nadviazať kontakty s budúcimi zamestnávateľmi.  

image

Ako sa stať milionárom? Za určitých okolností vám stačí investovať aj 275 eur mesačne (+ prepočty HN)

Zamestnávatelia sa snažia osloviť študentov už počas štúdia a prilákať ich na svoje pracoviská na stáž, odbornú prax alebo ponuku svojich štipendijných programov. "Absolventov, ktorí každoročne ukončia štúdium v zdravotníckych odboroch, sú tisíce a my im pomáhame urobiť si rozhľad v možnom budúcom uplatnení už počas štúdia. Sme veľmi radi za záujem študentov, a preto kvôli nim túto akciu každý rok radi organizujeme," povedal hlavný organizátor akcie Vladimír Váňa.

Zdravotnícke zariadenia po celej republike aj v zahraničí sú v situácii, keď musia presvedčiť uchádzačov, aby nastúpili práve k nim. Veľtrh bude tento rok, podobne ako minulé ročníky, ponúkať v spolupráci so študentskými spolkami a vystavovateľmi sprievodný program. "Teórie sme mali v škole dostatok, absolventom však chýbajú praktické zručnosti. V dnešnej dobe si študenti chcú vyskúšať predovšetkým niečo praktické, a preto sa im snažíme vyjsť v ústrety, a to nielen chirurgickým šitím, ale aj stomickými workshopmi," doplnil organizátor akcie Ondřej Česák.

01 - Modified: 2024-03-20 22:47:23 - Feat.: - Title: Martinskú biobanku by mali skolaudovať o mesiac, oznámila Dolinková. Osemnásťmiliónový projekt platila Únia 02 - Modified: 2023-10-13 12:05:46 - Feat.: - Title: Dilema, ako prepojiť sever a juh Slovenska diaľnicou, je vyriešená. Odpoveď znie: nijako 03 - Modified: 2023-09-17 13:40:47 - Feat.: - Title: Múzeum slovenskej dediny v Martine predstavilo prírodu a jej vplyv na človeka 04 - Modified: 2023-08-13 17:36:43 - Feat.: - Title: V Múzeu slovenskej dediny v Martine predstavia žatevné práce a zvyky 05 - Modified: 2023-08-13 12:07:00 - Feat.: - Title: Na stavbe nemocnice v Martine mešká plnenie míľnikov z plánu obnovy, tvrdí Hlas
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
21. apríl 2024 20:00