StoryEditor

Záchranárom v Turecku sa spod trosiek podarilo vyslobodiť ďalšieho muža, takmer 12 dní bol zasypaný

17.02.2023, 20:32
Autor:
TASRTASR

Tí, ktorých sa podarí z trosiek ešte aj v súčasnosti zachrániť živých, museli podľa vyjadrení lekárov nájsť nejaký spôsob, ako sa zásobiť vodou.

Tureckým záchranárom sa v piatok podarilo spod trosiek vyslobodiť ďalšieho človeka. Zachránený muž bol po ničivom zemetrasení, ktoré minulý týždeň postihlo pohraničnú oblasť medzi Tureckom a Sýriou, zasypaný takmer 12 dní. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Muža (45) zachránili v tureckej provincii Hatay 278 hodín po zemetrasení s magnitúdou 7,8, ktoré si v Turecku a Sýrii vyžiadalo viac ako 45-tisíc obetí.

Na sociálnych sieťach boli zverejnené zábery, ktoré zachytávajú, ako záchranári opatrne nesú prikrytého muža na nosidlách cez ruiny spustošenej budovy do sanitky, opisuje AFP.

Záchranári naďalej pokračujú v hľadaní preživších vo viacerých zasiahnutých oblastiach i napriek tomu, že od zemetrasenia ubehlo už takmer 12 dní a v oblasti panuje chladné počasie.

Troch ľudí vrátane 14-ročného chlapca sa podarilo zachrániť v noci na piatok, pripomína AFP.

Zemetrasenie zasiahlo celkovo 11 tureckých provincií. Tureckí predstavitelia uviedli, že záchranné operácie v troch provinciách - Adana, Kilis a Šanliurfa - boli ukončené.

Ľudia sú schopní bez vody prežiť približne 72 hodín, pripomína DPA. Tí, ktorých sa podarí z trosiek ešte aj v súčasnosti zachrániť živých, museli podľa vyjadrení lekárov nájsť nejaký spôsob, ako sa vodou zásobiť.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
08. máj 2024 03:47