StoryEditor

Severské krajiny zrušili pre víchricu Otto vlakové i trajektové spoje

17.02.2023, 13:42
Autor:
TASRTASR

Víchrica Otto sa bude podľa predpovedí pohybovať smerom na východ ponad Švédsko a Baltské more. Vo Fínsku sa očakáva i dážď a počas víkendu by mohlo dôjsť aj k výpadkom elektriny.

Víchrica nad Severným morom spôsobila v piatok zrušenie desiatok vlakových i trajektových spojov na severe Dánska a juhu Nórska, informuje TASR na základe správy agentúry AP.

Dánsky meteorologický ústav upozornil, že v oblasti možno očakávať poryvy vetra so silou hurikánu.

Víchrica Otto sa bude podľa predpovedí pohybovať smerom na východ ponad Švédsko a Baltské more. Vo Fínsku  sa očakáva i dážď alebo dážď so snehom a počas víkendu by mohlo dôjsť aj k výpadkom dodávok elektriny.

Na juhu Nórska dočasne prerušili trajektovú dopravu, čo sa dotkne značného množstva pasažierov a tovaru. "Tomu sme sa samozrejme chceli vyhnúť, Otto však nie je bežný typ počasia, takže sa to nestáva veľmi často," uviedol Erik Brynhildsbakken, riaditeľ nórskej trajektovej spoločnosti Color Line, pre nórsku agentúru NTB.

Dánsko zastihlo nepriaznivé počasie na konci prázdninového týždňa, keď je množstvo ľudí na cestách, píše AP. Dopravcovia boli nútení zrušiť vlakové spoje v mnohých častiach tejto severskej krajiny.

Úrady v metropole Kodaň preventívne evakuovali obyvateľov výškových budov z 50. rokov 20. storočia, ktoré sa nachádzajú na vrchole kopca.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
27. apríl 2024 00:48