StoryEditor

Pellegrini: Vyzývam prezidentku, aby pohrozila vymenovaním úradníckej vlády

16.02.2023, 12:42
Autor:
ninnin

Vďaka SaS a Richardovi Sulíkovi, ktorí odmietajú podporiť skorší termín, bude na Slovensku chaos až do konca septembra, tvrdí predseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD.

Podľa Petra Pellegriniho (Hlas-SD) sme fenoménom, keď sa vláda bez legitimity rozhodla viesť krajinu 10 mesiacov po vyslovení nedôvery. Jediný fungujúci orgán je podľa neho prezidentský palác. Hlava štátu však podľa neho urobila chybu, keď akceptovala septembrový termín.

image

Čaputová kritizuje legislatívnu smršť, voľby chce skôr. Sabotuje to ako celoplošné testovanie, tvrdí Matovič

"Chcem požiadať pani prezidentku, aby zmenila svoj program a využila svoje právo vystúpiť pred parlamentom," uviedol s tým, že Zuzana Čaputová môže pomôcť otvoriť schôdzu o skrátení volebného obdobia. Vyzval ju tiež, aby pohrozila vymenovaním úradníckej vlády a vytvorila tak tlak na poslancov. Chce tiež, aby vetovala všetky sporné zákony, ktoré sa týkajú napríklad kultúrnych vojen. ​

Pellegrini kritizoval dianie v Národnej rade. "Vznikajú tu nebezpečné koalície," uviedol s tým, že sa spájajú napríklad fašisti s kresťanmi. Dodal, že vďaka SaS a Richardovi Sulíkovi, ktorí odmietajú podporiť skorší termín, bude na Slovensku chaos až do konca septembra. 

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
20. apríl 2024 09:28