StoryEditor

Riaditeľ hannoverského baletu rozotrel kritičke po tvári psie výkaly

13.02.2023, 15:23
Autor:
TASRTASR

Incident sa odohral počas prestávky sobotňajšieho predstavenia "Viera, láska a nádej". Hannoverská štátna opera vyjadrila nad incidentom hlbokú ľútosť.

Baletný riaditeľ Štátnej opery v Hannoveri Marco Goecke rozotrel počas sobotnej premiéry psie výkaly po tvári Wiebke Hüsterovej, kritičky denníka Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). TASR informuje na základe pondelňajšej správy agentúry AFP a FAZ.

Incident sa odohral počas prestávky sobotňajšieho predstavenia "Viera, láska a nádej". Dvojica sa počas prestávky stretla vo foyer opery, pričom Goecke podľa denníka FAZ vytiahol "papierové vrecko plné zvieracích exkrementov a jeho obsah rozotrel po tvári" Hüsterovej. Na príčine bola jej recenzia predstavenia "V holandských horách", ktoré sa hralo v Haagu.

Goecke údajne kritičke pohrozil, že jej zakáže vstup do hannoverskej opery a obvinil ju z poklesu predaja abonentiek. FAZ uviedol, že takéto verejné poníženie bolo aj pokusom o zastrašenie "slobodného, kritického pohľadu na umenie".

Hannoverská štátna opera vyjadrila nad incidentom "hlbokú ľútosť". "Bezprostredne po incidente sme novinárku kontaktovali a osobne sa jej ospravedlnili," informovala riaditeľka tejto opery Laura Bermanová. Dodala, že opera teraz preskúma pracovno-právne kroky proti Goeckemu. Ospravedlnila sa aj divákom.

Goecke je riaditeľom tamojšieho baletu od roku 2019, pričom v roku 2022 sa stal laureátom prestížnej Nemeckej tanečnej ceny.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
25. apríl 2024 12:01