StoryEditor

Polícia v súvislosti so smrteľnou nehodou v Košiciach začala trestné stíhanie

10.02.2023, 22:51
Autor:
TASRTASR

Podľa doterajších zistení v piatok dopoludnia viedol 43-ročný Košičan osobné auto značky BMW X5 po Gorkého ulici v smere k Štefánikovej ulici v Košiciach.

Trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia a trestný čin ublíženia na zdraví začala polícia v súvislosti s piatkovou nehodou v Košiciach, ktorá si vyžiadala tri obete.

"Z doposiaľ nezistených príčin prešiel s autom do protismeru, kde narazil do vozidla značky Škoda Fabia, ktoré viedol 64-ročný Košičan. Po náraze Škoda Fabia narazila zadnou časťou do zábradlia a dopravného značenia. Vozidlo BMW začalo nekontrolovateľne rotovať. V tom čase po priechode pre chodcov kráčali tri chodkyne. Vozidlo BMW chodkyne zachytilo, následne ich odhodilo na vozovku a na trávnatý povrch. Predtým, ako zastavilo pri okraji vozovky, narazilo do vozidla značky Peugeot, s ktorým jeho vodička zastavila pred priechodom pre chodcov. Z BMW sa odtrhlo a odletelo ľavé predné koleso a narazilo do neďaleko zaparkovaného vozidla značky Toyota, ktoré tam stálo z dôvodu realizácie škodovej udalosti, ktorá však s touto dopravnou nehodou nemala nič spoločné," priblížila Ivanová.

Ako skonštatovala, jedna z trojice chodkýň, 67-ročná žena utrpela pri zrážke s autom zranenia, ktorý na mieste podľahla. Rovnako zahynul vodič Škody Fabie. Druhá z chodkýň, vo veku 59 rokov, ktorú v ohrození života previezli do nemocnice, svojim zraneniam popoludní taktiež podľahla. Tretia chodkyňa vo veku 61 rokov bola so zraneniami taktiež prevezená do jednej z košických nemocníc, podľa predbežného vyjadrenia lekárov utrpela ľahkú ujmu na zdraví s predpokladanou dobou liečenia a práceneschopnosti do 14 dní. Vodič BMW ani vodička Peugeotu sa pri dopravnej nehode nezranili.

U vodiča BMW, vodičky Peugeotu a preživšej chodkyne alkohol v dychu nezistili. "Prípadná prítomnosť alkoholu alebo návykových látok u nebohého vodiča i chodkýň bude zisťovaná pri nariadenej pitve. Vodičovi BMW bol na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok odobratý biologický materiál. Vodičský preukaz mu bol zadržaný," povedala Ivanová.

Celková škoda, ktorá na vozidlách vznikla, bola predbežne vyčíslená na 57.500 eur. Vodiča vozidla značky BMW policajti zadržali a v súčasnej dobe vyšetrovateľ s ním vykonáva potrebné procesné úkony. Doposiaľ nebolo podľa Ivanovej vznesené obvinenie žiadnej konkrétnej osobe.

 

 

01 - Modified: 2024-04-16 07:56:34 - Feat.: - Title: Z kancelárie výhľad na fabriky. Do Košíc mieri nové nákupné centrum, developer môže doplatiť na sivú lokalitu 02 - Modified: 2024-04-13 07:51:18 - Feat.: - Title: Vážna dopravná nehoda: V Košiciach sa zrazili dve autá, zranených je osem ľudí 03 - Modified: 2024-04-06 14:50:48 - Feat.: - Title: Tragédia v Spišskom Podhradí je podľa Fica dôkazom, čo môže spôsobiť ľudská nedbalosť 04 - Modified: 2024-04-06 14:55:37 - Feat.: - Title: Tragická nehoda v Spišskom Podhradí: Autobus zrazil niekoľko ľudí, tri dievčatá neprežili 05 - Modified: 2024-04-05 14:11:13 - Feat.: - Title: Vážna nehoda neďaleko Dunajskej Stredy: Na mieste zasahovali tri sanitky i vrtuľník, päť ľudí utrpelo zranenia
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
21. apríl 2024 10:16