StoryEditor

Pred marockým konzulátom v Madride sa zapálil muž, utrpel vážne zranenia

07.02.2023, 16:29
Autor:
TASRTASR

Podľa nepotvrdených mediálnych správ išlo o marockého občana vo veku zhruba 40 rokov, uviedol pre televíziu RTVE očitý svedok, ktorý prechádzal v aute okolo.

V španielskej metropole Madrid sa pred marockým konzulátom podpálil v utorok muž, ktorého potom s vážnymi zraneniami previezli do nemocnice. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na policajné a diplomatické zdroje.

K incidentu došlo okolo poludnia v severovýchodnej časti Madridu. Muža previezli vo vážnom stave do nemocnice, uviedli záchranárske zložky. "Ošetrili sme muža, ktorý utrpel vážne popáleniny a vzali sme ho do nemocnice La Paz," povedal hovorca záchranárov pre AFP.

Zdroj z prostredia diplomacie uviedol, že muž sa zapálil neďaleko budovy konzulátu. Čo bolo dôvodom jeho konania, nebolo jasné. Zdroj dodal, že k tomuto činu došlo veľmi rýchlo a muž predtým nijakým spôsobom nekontaktoval pracovníkov konzulátu.

Podľa nepotvrdených mediálnych správ išlo o marockého občana vo veku zhruba 40 rokov, uviedol pre televíziu RTVE očitý svedok, ktorý prechádzal v aute okolo. Podľa jeho slov sa okoloidúci z muža snažili strhnúť oblečenie a takisto uhasiť plamene hasiacim prístrojom. Muž sa údajne polial benzínom.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
25. apríl 2024 00:05