StoryEditor

Kyjev hlási explóziu, ozývala sa po celom meste. Kličko informoval o jednej obeti

26.01.2023, 10:02
Autor:
ČTKČTK

Tamojšie úrady v priebehu dnešného rána vyhlásili v celej krajine letecký poplach.

Po dnešnom dopade rakety na nebytovú budovu v Kyjeve zomrel jeden človek a dvaja ľudia sú zranení, informoval starosta ukrajinskej metropoly Vitalij Kličko na sociálnej sieti telegram.

Z hlavného mesta bola predtým hlásená explózia. Ukrajinské úrady dnes ráno kvôli hrozbe ruských vzdušných útokov vyhlásili letecký poplach po celej krajine.

Podľa predbežných informácií bol zvuk výbuchu počuť v rôznych častiach hlavného mesta, napísal s odvolaním sa na svedkov už skôr server RBK-Ukrajina, ktorý zároveň upozornil, že nad mestom i oblasťou pravdepodobne pracuje protivzdušná obrana.

"Explózia v Kyjeve. Buďte v krytoch," napísal najprv na telegrame Kličko, ktorý o niečo neskôr informoval o jednom mŕtvom a dvoch zranených v dôsledku dopadu rakety na nebytový objekt v Holosijivskej štvrti. Viac podrobností neuviedol, len to, že zranení boli hospitalizovaní.

Ukrajinská protivzdušná obrana počas posledného kola ruských vzdušných útokov dnes zostrelila viac ako 15 ruských riadených striel, ktoré Rusko vypálilo na Kyjev, uviedli už skôr predstavitelia mesta podľa agentúry Reuters.

Hovorca ukrajinského letectva Jurij Ihnať dnes dopoludnia povedal, že Rusko na Ukrajinu vypálilo vyše 30 rakiet. Ukrajinské médiá dnes ráno hlásili explózie v niektorých oblastiach krajiny, pričom podotýkali, že môže ísť o prácu protivzdušnej obrany.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
19. apríl 2024 16:00