StoryEditor

Rešpektujem postoj občanov v referende, vyhlásila Čaputová. Naďalej však apeluje na zmenu ústavy

22.01.2023, 11:06
Autor:
TASRTASR

"I keď je referendum neplatné, vzhľadom na aktuálnu vnútropolitickú krízu je nevyhnutné, aby poslanci čo najskôr prijali zmenu ústavy o predčasných voľbách v parlamente," povedala prezidentka.

Prezidentka Zuzana Čaputová napriek neplatnosti sobotného referenda považuje vzhľadom na aktuálnu vnútropolitickú krízu za nevyhnutné, aby poslanci čo najskôr prijali zmenu ústavy o predčasných voľbách v parlamente. TASR o tom informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

"Rešpektujem výsledky referenda o zmene ústavy a postoj občanov, ktorý tým vyjadrili. Jednak tých, ktorí sa na referende zúčastnili, a tiež tých, ktorí sa rozhodli svoj postoj vyjadriť neúčasťou. I keď je referendum neplatné, vzhľadom na aktuálnu vnútropolitickú krízu je nevyhnutné, aby poslanci čo najskôr prijali zmenu ústavy o predčasných voľbách v parlamente," uviedla prezidentka.

Štátna volebná komisia potvrdila neplatnosť sobotného referenda o zmene Ústavy Slovenskej republiky. Zúčastnilo sa na ňom 27,25 percenta voličov. Na platnosť referenda je potrebná viac ako 50-percentná účasť. Deviate referendum v histórii samostatnej Slovenskej republiky inicioval Smer-SD s ďalšími opozičnými stranami.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
19. apríl 2024 09:36