StoryEditor

Ukrajinská polícia pátra po dvoch Britoch. Pracovali ako dobrovoľníci v Donbase

09.01.2023, 21:14
Autor:
TASRTASR

Obaja muži podľa polície odišli v piatok ráno z mesta Kramatorsk do mesta Soledar. V oblasti aktuálne prebiehajú silné boje.

Ukrajinská polícia v pondelok oznámila, že pátra po dvoch britských občanoch, ktorí pracovali ako dobrovoľníci a posledné známe miesto ich pobytu je v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, kde v súčasnosti prebiehajú ťažké boje. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Polícia v Donecku vo vyhlásení uviedla, že sa snaží zistiť aktuálne miesto pobytu týchto nezvestných Britov, ktorých identifikovala ako Andrewa Bagshawa a Christophera Parryho. Obaja muži podľa nej odišli v piatok ráno z mesta Kramatorsk do mesta Soledar, kde podľa ukrajinskej armády prebiehajú obzvlášť intenzívne boje. V sobotu večer boli úradom nahlásení ako nezvestní.

Polícia uvádza, že muži majú 28 a 48 rokov. Neudáva však podrobnosti o tom, akú dobrovoľnícku prácu na Ukrajine vykonávali. Agentúra AP s odvolaním sa na správy novozélandských médií píše, že Bagshaw, a teda starší z dvojice, žil dlhodobo na Novom Zélande a na Ukrajine pomáhal s distribúciou humanitárnej pomoci.

Informáciu o zmiznutí dvoch Britov potvrdilo aj britské mini

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
19. apríl 2024 03:16