StoryEditor

Twitter odstráni účty, ktoré odkazujú na konkurenčné sociálne siete

18.12.2022, 21:12
Autor:
ČTKČTK

Na zozname nie je napríklad TikTok. Naopak, sociálna sieť Truth Social, ktorú vyvinula spoločnosť bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, na zozname je.

Americká internetová spoločnosť Twitter odstráni zo svojej rovnomennej platformy účty, ktoré boli zriadené len za účelom propagácie konkurenčných sietí. Firma, ktorej novým vlastníkom je miliardár Elon Musk, to dnes oznámila na svojom účte Twitter Support. Týka sa to aj obsahu, v ktorom sú odkazy alebo používateľské mená k platformám Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr a Post.

Povolené zostanú takzvané krížové príspevky. Teda také, ktoré pochádzajú z akejkoľvek inej platformy a smerujú na viac iných platforiem. Odkazy a používateľské mená na sociálne platformy, ktoré Twitter na zozname nepovolených platforiem výslovne neuvádza, jeho novú politiku neporušujú. Podrobnosti firma uvádza v on-line príručke.

Na zozname nie je napríklad TikTok, čo je platforma pre zverejňovanie krátkych videí. Jej vlastníkom je čínska spoločnosť ByteDance. Naopak, sociálna sieť Truth Social, ktorú vyvinula spoločnosť Trump Media & Technology Group bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, na zozname je.

Trumpovi vlani v januári vlaňajšie vedenie firmy Twitter natrvalo zakázalo na platforme publikovať, Musk Trumpovi účet na Twitteri tento rok v novembri síce obnovil, Trump už oň ale neprejavil záujem.

Musk firmu Twitter kúpil na konci októbra zhruba za 44 miliárd dolárov. Twitter už za Muskovho vedenia rozpustil dobrovoľnícky tím, ktorý vznikol v roku 2016 a ktorého zmyslom bolo Twitteri dávať rady ohľadom rozhodnutí týkajúcich sa fungovania platformy.

Ohlásená zmena politiky, ktorou sa riadi fungovanie Twitteru vrátane odkazov na konkurenčné platformy, prichádza po sérii zmien zavedených po Muskovom nástupe do čela firmy. Agentúra Reuters označila zavádzanie týchto zmien za chaotické.

Musk sa angažuje vo viacerých oblastiach, je napríklad aj šéfom automobilky Tesla či vesmírnej spoločnosti SpaceX. Po prevzatí Twitteru prepustil najvyšší manažment a zhruba polovicu zamestnancov. Dlho sa potom nemohol rozhodnúť, ako presne bude spoplatňovať vybrané služby v rámci predplatného Twitter Blue.

Najnovšie Musk zrušil účty niekoľkým novinárom, ktorí zdieľali odkazy na pohyb Muskovho súkromného lietadla v reálnom čase. Musk to zdôvodnil obavami o bezpečnosť svojej rodiny. Keď sa zdvihla vlna kritiky od novinárov i niektorých vládnych úradov vo viacerých krajinách, Musk zrušené účty obnovil.

Musk bol od vlaňajšej jesene najbohatším človekom na svete. Na prvej priečke ho však pred niekoľkými dňami vystriedal francúzsky podnikateľ Bernard Arnault, spoluvlastník spoločnosti LVMH, ktorá sa venuje predaju luxusného tovaru.

01 - Modified: 2024-04-28 10:59:25 - Feat.: - Title: Riaditeľ Tesly Elon Musk pricestoval na návštevu Číny, diskutuje o spolupráci 02 - Modified: 2024-04-25 08:40:30 - Feat.: - Title: TikTok v EÚ pozastaví program odmien vo svojej aplikácii TikTok Lite 03 - Modified: 2024-04-24 19:55:09 - Feat.: - Title: Šéf TikToku plánuje na súde bojovať proti zákazu platformy v Spojených štátoch 04 - Modified: 2024-04-28 10:00:00 - Feat.: - Title: Selfie s letuškou či chodenie v ponožkách na toaletu. Letuška odhalila divné veci, ktoré cestujúci v lietadle robievajú 05 - Modified: 2024-04-24 07:23:20 - Feat.: - Title: Automobilke Tesla prudko padol zisk. Musk oznámil, že urýchli výrobu lacnejšieho elektromobilu
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
29. apríl 2024 07:03