StoryEditor

Pri výbuchu míny bol zranený proruský vicegubernátor Chersonskej oblasti

12.12.2022, 19:40
Autor:
TASRTASR

Vitalij Buľuk, ktorý bol zrejme terčom útoku, utrpel stredne vážne zranenia, je hospitalizovaný v stabilizovanom stave.

Predstaviteľ Rusmi okupovanej časti Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny bol zranený pri výbuchu nálože nastraženej v aute. Podľa agentúry AFP o tom v pondelok informovali ruské tlačové agentúry, ktoré sa odvolali sa regionálnu správu dosadenú Moskvou.

Proruský vicegubernátor Vitalij Buľuk, ktorý bol zrejme terčom útoku, utrpel stredne vážne zranenia, je hospitalizovaný v stabilizovanom stave, citovala agentúra Interfax predstaviteľa proruského úradu verejného zdravotníctva Chersonskej oblasti Vadima Iľmijeva. Vodič jeho auta však útok neprežil.

Iľmijev dodal, že podľa informácií, ktoré má k dispozícii, vybuchla tzv. smerová mína. Auto po výbuchu zhorelo. Iľmijev nespresnil, kde došlo k explózii.

Buľuk má v proruskej administratíve Chersonskej oblasti na starosti otázky hospodárstva, finančnej a rozpočtovej politiky, poľnohospodárstva, príjmov a poplatkov.      

AFP poznamenala, že ruské jednotky sa síce v novembri stiahli z mesta Cherson, naďalej však kontrolujú väčšinu Chersonskej oblasti. Na Ruskom okupovaných územiach Ukrajiny došlo od začiatku vojny k atentátom na viacero osôb podporujúcich politiku Moskvy.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
30. apríl 2024 05:57