Pokles hostí zaznamenalo 38 percent reštaurácií. Upozornila na to spoločnosť Edenred na základe ich jesenného prieskumu s 1123 respondentami.
"Naše prieskumy opakovane potvrdzujú, že keď sú ľudia nútení šetriť, náklady na stravu patria medzi prvé položky, ktoré sledujú, a ktoré sa snažia znížiť," skonštatovala riaditeľka pre verejné záležitosti zo spoločnosti Lívia Bachratá.
Počet klientov sa nezmenil v 35 percent reštaurácií. Nárast klientely zaznamenalo 16 percent reštaurácií a 11 percent nevedelo odpovedať.
Zvýšený dopyt po zdravých jedlách zaznamenalo 26,9 percenta prevádzok a rovnaký počet reštaurácií v súvislosti s týmito požiadavkami predal viac takýchto jedál než v minulosti. Nárast v dopyte po menších porciách zaznamenalo 17,3 percenta podnikov, vyplynulo z prieskumu.