StoryEditor

Na ukrajinskej ambasáde v Madride vybuchol list. Jeden zo zamestnancov bol zranený

30.11.2022, 15:25
Autor:
ČTKČTK

Pracovník veľvyslanectva je v nemocnici a nie je v ohrození života. Nikto z ostatných zamestnancov veľvyslanectva nebol zranený.

Na ukrajinskú ambasádu v Madride dorazila obálka s bombou, ktorá dnes krátko po poludní ľahko zranila jedného zamestnanca. Informujú o tom miestne médiá. Podľa nich zatiaľ nie je známe, kto list poslal, ani druh výbušniny. Kyjev v reakcii na incident oznámil, že posilňuje bezpečnosť všetkých svojich veľvyslanectiev.

Zamestnanec ambasády, ktorý utrpel zranenia, sám dorazil do zdravotníckeho zariadenia, aby sa nechal ošetriť. Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí neskôr uviedlo, že pracovník je v nemocnici a nie je v ohrození života. Nikto zo zvyšných zamestnancov veľvyslanectva nebol zranený.

"(Ukrajinský) minister (zahraničia) Dmytro Kuleba vydal pokyn na urýchlené posilnenie bezpečnosti všetkých ukrajinských veľvyslanectiev v zahraničí. Vyzval tiež svoj španielsky náprotivok, aby prijal naliehavé opatrenia na vyšetrenie útoku na ukrajinskú diplomatickú misiu," napísal na Facebooku hovorca ukrajinskej diplomacie Oleh Nikolenko. Uviedol tiež, že nech už za výbuchom stál ktokoľvek, nepodarí sa mu ukrajinských diplomatov zastrašiť.

Na veľvyslanectvo dorazili pyrotechnici a polícia, ktorá priviezla tiež psov špeciálne vycvičených na hľadanie výbušnín, uviedla agentúra Europa Press.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
25. apríl 2024 10:10