StoryEditor

Overovacia ikonka sa na Twitter vráti asi na budúci týždeň, napísal Musk

13.11.2022, 07:42
Autor:
ČTKČTK

Nový vlastník Twitteru sa po prevzatí sociálnej siete rozhodol premeniť funkciu modrej ikonky. Tá pôvodne označovala overené účty novinárov, komentátorov, politikov a ďalších verejných osobností.

Overovacia modrá ikonka sa na sociálnu sieť Twitter vráti pravdepodobne na konci budúceho týždňa. Napísal to dnes vlastný prevádzkovateľ Twitteru, americký miliardár Elon Musk. V piatok množstvo používateľov upozornilo, že sa modrá ikona prestala vo výberoch účtov objavovať, napísala agentúra Reuters.

"Pravdepodobne na konci budúceho týždňa," napísal Musk na otázku, kedy sa vráti modrá ikona a funkcia Twitter Blue.

Musk sa po prevzatí sociálnej siete rozhodol premeniť funkciu modrej ikonky. Tá pôvodne označovala overené účty novinárov, komentátorov, politikov a ďalších verejných osobností. Musk však plánuje, že si znamenie budú možné zaobstarať v rámci mesačného predplatného, ktoré bude stáť osem dolárov (200 korún).

Zmena funkcie ikony okrem iného posilnila obavy, či sa novému vedeniu Twitteru podarí účinne čeliť účtom šíriacim dezinformácie.

Správcovia sociálnej siete oznámili v piatok, že opätovne zavádza slovo "oficiálne" pri overených účtoch. Podobné oznámenie urobili už v stredu, po niekoľkých hodinách ho však nový vlastník zavrhol.

Musk, najbohatší človek na svete, minulý mesiac kúpil Twitter za 44 miliárd dolárov a v spoločnosti odvtedy začal dramatické zmeny, vrátane prepustenia zhruba polovice zamestnancov a väčšiny vedení s cieľom znížiť náklady.

Podľa Muska firma prerába štyri milióny dolárov denne a potýka sa s masívnym poklesom príjmov v dôsledku tlaku aktivistov na inzerentov, aby na túto platformu neumiestňovali reklamu.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
05. máj 2024 01:55