StoryEditor

Zisk nemeckej Commerzbank klesol o vyše 50 percent. Prekonal však očakávania

09.11.2022, 11:15
Autor:
TASRTASR

Commerzbank uviedla, že v 3. kvartáli dosiahla čistý zisk 195 miliónov eur. V rovnakom období minulého roka predstavoval zisk 403 miliónov eur. Analytici však počítali s poklesom zisku až na 116 miliónov eur.

Nemecká banka Commerzbank oznámila za 3. štvrťrok pokles zisku o viac než polovicu, napriek tomu prekonala očakávania analytikov. Výsledky druhej najväčšej banky v Nemecku podporili vyššie úrokové sadzby, naopak, negatívne ich ovplyvnili problémy na poľskom trhu. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Commerzbank v stredu uviedla, že v 3. kvartáli dosiahla čistý zisk 195 miliónov eur. Na porovnanie, v rovnakom období minulého roka predstavoval zisk 403 miliónov eur. Napriek tomu výsledky prekonali očakávania analytikov, ktorí počítali s poklesom zisku až na 116 miliónov eur.

Kvartálny zisk je okrem toho stále pozitívnym výsledkom pre banku, ktorá v súčasnosti realizuje reštrukturalizačný program v celkovej hodnote dve miliardy eur. V rámci tohto programu banka ruší stovky pobočiek a približne 10-tisíc pracovných miest.

Výsledky v 3. štvrťroku najviac zaťažila poľská divízia banky mBank. Poľská vláda totiž v reakcii na vysokú infláciu zaviedla v lete takzvané hypotekárne prázdniny. Tie umožňujú klientom bánk prerušiť splácanie úverov na bývanie celkovo až na osem mesiacov, a to do konca budúceho roka.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
26. apríl 2024 14:32