StoryEditor

Na riaditeľa ústavu vo Vyšných Hágoch vyhlási rezort nové výberové konanie, tvrdí Lengvarský

21.10.2022, 14:10
Autor:
TASRTASR

Do nového výberu sa bude minister snažiť zakomponovať aj požiadavky zamestnancov. Nevylúčil, že zostavia väčšiu výberovú komisiu tak, aby v nej boli aj odborníci z jednotlivých medicínskych odborov, ktoré sú vo Vyšných Hágoch zastúpené.

Ministerstvo zdravotníctva vyhlási nové výberové konanie na post riaditeľa Národného ústavu tuberkulózy, pľúcnych chorôb a hrudníkovej chirurgie vo Vyšných Hágoch. Po piatkovom stretnutí so zamestnancami, ktorí v petícii žiadali odstúpenie riaditeľa Lukáša Kokoráka, to uviedol minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO).

"Do funkcie bol dočasne vymenovaný Slavko Rodák, výberové konanie sa zrealizuje v krátkej dobe. Ministerstvo má viac ako 100 podriadených organizácií, kde prebiehajú výberové konania neustále, prihlásiť sa môže v podstate ktokoľvek. Budem si však musieť preveriť spätne podmienky výberového konania, či nedošlo v tomto prípade k nejakému pochybeniu. Pokiaľ viem, tak ten postup bol zákonný," uviedol minister na margo predošlého výberového konania, na základe ktorého vymenovali do funkcie práve Kokoráka.

Do nového výberu sa bude minister snažiť zakomponovať aj požiadavky zamestnancov. Nevylúčil, že zostavia väčšiu výberovú komisiu tak, aby v nej boli aj odborníci z jednotlivých medicínskych odborov, ktoré sú vo Vyšných Hágoch zastúpené.

Ústav dočasne opäť povedie Rodák, ktorý sa plánuje prihlásiť aj do nového výberového konania. "Verím, že to bude čo najskôr. Vnímam pozitívne, že sa situáciu podarilo vyriešiť v prospech zamestnancov," uviedol Rodák.

Za odstúpenie Kokoráka sa vyslovilo viac ako 90 percent zo 430 zamestnancov ústavu, nepozdával sa im jeho spôsob komunikácie a v otvorenom liste ministrovi uviedli, že si nezískal ich dôveru a podľa nich nemá dostatočné manažérske schopnosti. "Udalosti z posledných dní prispeli k stabilizácii situácie, riaditeľ nás sklamal hneď v prvých dňoch. Dúfame, že pán Rodák našu dôveru nesklame a bude nám pomáhať v rozvoji ústavu," zhodnotil primár kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny ústavu Peter Šterbák.

Kokorák svoju rezignáciu oznámil zamestnancom prostredníctvom oficiálneho mailu vo štvrtok (20. 10.). Do funkcie ho rezort vymenoval len 7. októbra. Bol v poradí štvrtým riaditeľom, ktorý túto funkciu zastával od apríla.

01 - Modified: 2024-04-18 15:00:32 - Feat.: - Title: Druhá fáza zatvárania pohotovostí sa blíži. V hre je stále aj skrátenie ordinačných hodín 02 - Modified: 2024-04-11 14:33:49 - Feat.: - Title: Dôležitú vyhlášku Dolinková nezmení, ambulancie sú nespokojné. Niektoré pýtajú od pacientov vyššie poplatky 03 - Modified: 2024-04-03 08:00:00 - Feat.: - Title: Pellegriniho ministerka zrušila kritizované štandardné postupy pre trans osoby z dielne bývalej vlády. Neboli dostatočne zdôvodnené, tvrdí 04 - Modified: 2024-03-27 10:21:16 - Feat.: - Title: Robíme všetko preto, aby sme financie rozdelili spravodlivo, reaguje Dolinková na obavy lekárskej komory 05 - Modified: 2024-03-28 09:24:50 - Feat.: - Title: Mnohí pacienti zaplatia viac. Od apríla sa mení preplácanie inkontinenčných pomôcok
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
20. apríl 2024 14:36