Križovatka diaľnic D1 a D4. FOTO TASR/Michal Svítok
StoryEditor

Križovatka diaľnic D1 a D4 dostala zelenú, výstavbe už nič nebráni

21.10.2022, 12:43
Autor:
redred

Križovatku postaví poľská firma Budimex za 110,85 milióna eur a doba výstavby by mala byť tri roky.

Rada Úradu pre verejné obstarávanie definitívne zamietla odvolanie neúspešného uchádzača, a tak výstavbe križovatky diaľnic D1 a D4 už nič nebráni. Uviedol to na sociálnej sieti miniter dopravy Andrej Doležal.

"Národná diaľničná spoločnosť v krátkom čase podpíše zmluvu so zhotoviteľom, ktorý následne (do 30 dní) pristúpi k reálnemu plneniu, teda začne s projekčnými prácami a so stavebnými prácami na všetkých objektoch, ktoré nie sú dotknuté jeho technickým riešením. Všetky podrobnosti o priebehu verejného obstarávania zverejníme v livestreame na budúci týždeň tak, ako sme sľúbili," uviedol minister.

Križovatku postaví poľská firma Budimex za 110,85 milióna eur a doba výstavby by mala byť tri roky. V rámci prác sa zrekonštruuje diaľnica D1 na úseku Bratislava – Triblavina, zároveň sa na tomto 3,6 kilometra dlhom úseku diaľnica zdvihne a rozšíri a skompletizuje sa aj informačný systém.

Súčasťou zadania bolo urýchlenie a priorizácia výstavby vetiev, čoho výsledkom je, že kľúčový smer Trnava - Jarovce ako aj ďalšie vetvy bude možné sprejazdniť skôr a otvárať sa budú postupne.

"Najprv bude zrealizovaná obchádzková trasa pre vedenie dopravy z D1 a otvorený smer z D4 na D1 (Jarovce – Trnava) ako aj smer D1 na D4 (Trnava- Stupava). V ďalšom míľniku bude napojený opačný smer z D1 na D4. Celková lehota výstavby bude 1100 dní," dodal Andrej Doležal.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
17. apríl 2024 20:20