StoryEditor

Advokátska komora upozorňuje na podvodnú stránku, ktorá od ľudí vymáha peniaze za služby

26.09.2022, 12:23
Autor:
TASRTASR

Konanie okolo stránky OverenaSpolocnost.sk môže podľa komory zároveň napĺňať znaky skutkovej podstaty trestného činu podvodu a zneužitia účasti na hospodárskej súťaži.

Slovenská advokátska komora upozorňuje na podvodnú stránku OverenaSpolocnosť.sk, ktorá sa podvodným spôsobom pokúša vymáhať od ľudí a firiem peniaze za neobjednané služby takzvaného "účtovného auditu". Informoval o tom mediálny odbor advokátskej komory.

"SAK preto vyzýva firmy a občanov, ktorí dostali takéto faktúry za nevyžiadané služby, aby ich neuhrádzali, a prípadne sa obrátili s podnetom na orgány činné v trestnom konaní," zdôraznila komora, ktorá v posledné dni dostala viacero podnetov upozorňujúcich na podvodný projekt "OverenaSpolocnost.sk".

Priblížila, že súčasťou pokútnych výziev na úhradu faktúr je poukazovanie na rozhodcovské doložky Rozhodcovského súdu SAK.

"Ide o hrubé zneužívanie dobrého mena rešpektovaného súdu i komory ako takej," vyhlásila SAK, ktorá sa voči tomu dôrazne ohradzuje a na ochranu dobrého mena podnikne potrebné právne kroky.

Konanie okolo stránky OverenaSpolocnost.sk môže podľa komory zároveň napĺňať znaky skutkovej podstaty trestného činu podvodu a zneužitia účasti na hospodárskej súťaži.

"Myslíme si, že vecou by sa mali zaoberať aj orgány činné v trestnom konaní," doplnila.

01 - Modified: 2024-02-02 15:00:13 - Feat.: - Title: Podvod s predajom stratenej batožiny na bratislavskom letisku. Falošná stránka ti akurát tak vybieli účet 02 - Modified: 2023-01-27 11:35:57 - Feat.: - Title: Advokátska komora a Právnická fakulta Trnavskej univerzity budú spolupracovať. Pripravujú spoločné aktivity
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
04. máj 2024 20:43