StoryEditor

Nehoda autobusu pri Machu Picchu stála život štyroch ľudí. 16 ďalší je zranených

22.08.2022, 21:25
Autor:
ČTKČTK

Nehody sú na cestách v Peru časté. Ročne pri nich zomrie na 3-tisíc ľudí a ďalších 55-tisíc ľudí sa zraní, cituje agentúra EFE oficiálne údaje.

Pri nehode autobusu s turistami, ktorí sa vracali zo známej historickej pamiatky Machu Picchu, zahynuli v Peru štyria ľudia. Uviedla to dnes agentúra AFP.

Zranilo sa 16 cestujúcich, z ktorých mnohí pochádzali z Európy. Niektorých zranených musela armáda letecky prepraviť do nemocnice v hlavnom meste Lime.

Nehoda sa stala v noci na dnes miestneho času zhruba 100 kilometrov od známej pamiatky. Podľa prvých výsledkov vyšetrovania autobus spadol zo zrázu. V oblasti podľa úradov bola hmla.

Pri nehode zomreli traja muži a jedna žena. Ide o dvoch občanov Kolumbie, dve ďalšie obete ešte čakajú na identifikáciu. Medzi zranenými sú štyria Francúzi a tiež ľudia z Grécka, Holandska, Kanady, Izraela, Argentíny, Peru a Izraela. U jednej osoby sa nepodarilo zistiť občianstvo.

Nehody nie sú na cestách v Peru nič výnimočné. Ročne pri nich zomrie na 3000 ľudí a ďalších 55 000 ľudí sa zraní, cituje agentúra EFE oficiálne údaje. Často za nehody môže nevyhovujúci stav vozovky či zlý technický stav vozidla a tiež nedostatočná opatrnosť vodičov.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
30. apríl 2024 09:17