StoryEditor

Rokovania koalície potvrdili jej agóniu, reaguje Pellegriniho Hlas

20.08.2022, 16:35
Autor:
TASRTASR

Predseda Hlasu Peter Pellegrini zopakoval, že riešením nebude ani menšinová vláda.

Strana Hlas naďalej trvá na tom, aby predseda vlády Eduard Heger (OĽANO) predstúpil pred parlament a požiadal o vyslovenie dôvery.

"Sobotňajšie rokovania koalície potvrdili v priamom prenose jej agóniu," uviedla strana v súvislosti so stretnutím koaličných strán, ktoré neprinieslo dohodu na vyriešení koaličnej krízy.

image

Heger predstavil päť návrhov na zmenu koaličnej zmluvy. Pri jednom z nich ponúka sulíkovcom rozhodujúci hlas

Hlas zároveň upozorňuje, že neschopnosťou túto krízu vyriešiť ohrozuje vláda životy bežných Slovákov v čase inflácie, zdražovania a energetickej krízy. Predseda Hlasu Peter Pellegrini zopakoval, že riešením nebude ani menšinová vláda.

"Predčasné voľby sú jediný reálny a možný scenár, ako zmeniť Slovensko a konečne začať riešiť nahromadené problémy," dodal Pellegrini.

Sobotňajšie koaličné rokovanie malo nájsť spôsob a cestu, ako ukončiť krízu, ktorú vyvolali spory medzi SaS a OĽANO. Premiér predložil návrhy na zmenu koaličnej zmluvy, týkajú sa prerozdelenia ministerstiev, ale i rozhodcovskej komisie, ktorá mala riešiť koaličné spory.

Heger návrhy označil za férovú ponuku, pričom uviedol, že OĽANO, Sme rodina i Za ľudí sú presvedčení, že jediným scenárom ukončenia koaličnej krízy je upustiť od ultimáta SaS a nájsť dohodu na nových podmienkach koaličnej spolupráce.

Líder SaS Richard Sulík premiérove návrhy ocenil, trvá však na odchode Igora Matoviča z vlády. Ak nebude táto požiadavka splnená, ministri SaS podajú na konci augusta demisiu. Podľa Sulíka ani sobotňajšie rokovanie nezvrátilo tento vývoj.

Skeptický v prípade nájdenia dohody je aj Sulíkov oponent, líder OĽANO Matovič. Sme rodina i Za ľudí upozorňujú, že rozvrat štvorkoalície by prišiel v čase, keď bude Slovensko čeliť bezprecedentnej energetickej kríze. Koaličné rokovania majú pokračovať v piatok 26. júla.

 

01 - Modified: 2024-04-22 16:30:00 - Feat.: - Title: Pellegriniho kar: Zradcovia si u Fica neškrtnú. O čo sa hrá v Hlase? 02 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 03 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 04 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 05 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
23. apríl 2024 09:09