MUDr. Anna Šebová,primárka rádiodiagnostiky Nemocnice BorySiemens Healthineers
StoryEditor

Prístroje Siemens Healthineers umožnia precíznu diagnostiku

11.04.2023, 00:00

V Nemocnici Bory čakajú na pacientov špičkové prístroje a digitálne riešenia od svetového lídra v tejto oblasti - spoločnosti Siemens Healthineers. Diagnostické prístroje, ktoré sa využívajú pri desiatkach rôznych vyšetrení, zabezpečia presnejšiu a efektívnejšiu zdravotnú starostlivosť a prispejú k digitálnej transformácii slovenského zdravotníctva. Pacienti môžu využívať precíznu diagnostiku vďaka najmodernejšej medicínskej technológii.

Bory a Siemens Healthineers – nová vlajková loď zdravotníctva na Slovensku

Lekári v Nemocnici Bory budú pracovať s najnovšou medicínskou technológiou od globálneho lídra Siemens Healthineers. Ide celkovo o viac ako 20 unikátnych prístrojov z oblasti rádiodiagnostiky, ktoré sú už nainštalované a pripravené vyšetriť prvých pacientov. „Inovatívna zobrazovacia technika Siemens Healthineers zahŕňa prístroje pre počítačovú tomografiu, magnetickú rezonanciu, röntgen či zariadenia nukleárnej medicíny, vďaka ktorým bude možné dosiahnuť najlepšie klinické výsledky a efektívnu prevádzku oddelnia. Poskytujeme nielen špičkové prístroje, ale aj kombináciu know-how, spoľahlivosti a kvality dokážeme reagovať aj na rastúce náklady v zdravotníckom sektore,“ hovorí Vladimír Šolík, výkonný riaditeľ Siemens Healthineers Slovensko. Dopĺňa, že prínos tejto strategickej spolupráce ocení Nemocnica Bory aj v oblasti zníženia technologického rizika, zefektívnenia celkových prevádzkových nákladov a procesov, uľahčenia digitálnej konektivity a zabezpečenia, aby zobrazovacie zariadenia neustále spĺňali prísne štandardy odvetvia.

Podľa generálneho riaditeľa Penta Hospitals International (PHI) Petra Lednického sa nemocnica novej generácie Bory v Bratislave stane vlajkovou loďou nielen siete nemocníc skupiny, ale aj celého slovenského zdravotníctva. „Siemens Healthineers je pre nás najvýhodnejšou voľbou ak máme ambíciu zlepšovať, ale hlavne dlhodobo udržiavať vysokú kvalitu zdravotnej starostlivosti prostredníctvom precíznej medicíny a digitálnych zdravotníckych riešení. Efektívnosť procesov, digitalizácia s prvkami umelej inteligencie, neustále inovácie a kontinuálne odborné školenia nášho personálu vytvoria jedinečnú pridanú hodnotu. Na základe dlhodobých pozitívnych skúseností so spoločnosťou Siemens Healthineers vo väčšine našich nemocníc som si istý, že toto partnerstvo bude mať zásadný vplyv na budúce smerovanie celého nášho zdravotníctva.“

image

Rádiodiagnostické oddelenie s inteligentným integrovaným zobrazovacím softvérom syngo.via.

Siemens Healthineers

Pacientov vyšetria najmodernejšie CT aj MR prístroje

V Nemocnici Bory je už nainštalovaný unikátny angiografický systém ARTIS icono, ktorý je jediný svojho druhu v rámci Slovenska. Prístroj, ktorý môže pomôcť zachrániť životy napríklad pacientom so srdcovo-cievnymi ochoreniami, umožňuje intuitívny pracovný postup, poskytuje vysokú kvalitu zobrazenia, výnimočný výkon a univerzálnosť. „Jeho využitie v praxi jednoznačne prispieva k rýchlemu a spoľahlivému určeniu diagnózy a rozhodnutiu o následnom ošetrení a liečbe. V Nemocnici Bory sú už inštalované aj unikátne CT-prístroje Siemens Healthineers SOMATOM go.Sim a SOMATOM go.Top. Vyznačujú sa vysokou kvalitou snímok pri nízkej radiačnej záťaži pacienta. Sú vybavené softvérom na báze umelej inteligencie, pokročilými algoritmami, ako aj vynikajúcim kontrastom mäkkých tkanív,“ približuje základné informácie o špičkovej diagnostickej technike Radoslav Kaminský, Area Sales Manager Siemens Healthineers Slovensko.

Inovatívne technológie v oblasti starostlivosti o onkologických pacientov prispievajú k najlepšej možnej liečbe a optimálnym výsledkom hneď v úvode plánovania liečby rádioterapiou. Najnovšia generácia CT simulátora - SOMATOM go.Sim umožňuje ovládanie aj prostredníctvom mobilného tabletu.

MR prístroj so silou magnetu 1,5T MAGNETOM Altea disponuje softvérom na báze umelej inteligencie a Biomatrix technológiou, ktorá sa prispôsobí individuálnym parametrom vyšetrovaného pacienta. Kombinácia senzorov, ladenia a rozhrania, poskytuje vynikajúcu kvalitu zobrazenia. Senzory napríklad automaticky detegujú dýchanie, čo umožňuje medicínskemu personálu vybrať optimálny postup vyšetrenia pre každého pacienta.

image

Rádiodiagnostické oddelenie s inteligentným integrovaným zobrazovacím softvérom syngo.via.

Siemens Healthineers

Nové štandardy pri röntgenoch

Súčasťou vybavenia novej Nemocnice Bory budú aj digitálne RTG systémy Ysio Max a Luminos Lotus Max. Špičkový, diaľkovo ovládateľný skiaskopický a rádiografický prístroj 2v1 LUMINOS Lotus Max poskytuje zdravotníckemu personálu vysokokvalitné výsledky zobrazenia a pacientom pohodlie v čo najvyššej miere. Zariadenie je pripravené vyšetrovať celú škálu pacientov, od pediatrických, bariatrických (s telesnou nadváhou) až po geriatrických pacientov. Intuitívne smart riešenia zaisťujú nielen užívateľský komfort, ale aj  efektívnu prevádzku. „Úplne nový štandard v oblasti mobilného röntgenového zobrazovania poskytuje prístroj MOBILETT Elara Max. Vďaka jednoduchej manévrovateľnosti a flexibilnému umiestneniu RTG žiariča umožňuje ľahký prístup k pacientovi a vysoká kvalita obrazu prispieva k omnoho lepšej diagnostike priamo na lôžku pacienta,“ vysvetľuje R. Kaminský zo Siemens Healthineers Slovensko.

Vysoko kvalitná prevencia rakoviny prsníka

Precíznu diagnostiku prsníkov najmä pre ženy po štyridsiatke zabezpečí v Nemocnici Bory jedinečný mamografický prístroj Siemens Healthineers Mammomat Inspiration. Poskytuje mimoriadnu kvalitu obrazu s použitím čo najnižšej dávky žiarenia, ktorú upravuje automaticky na základe individuálnych potrieb pacientky. Vďaka jedinečným výhodám pracovných postupov spĺňa aj všetky špecifické nároky mamografie pre zabezpečenie prvotriednej zdravotnej starostlivosti. Umožňuje pokročilé zobrazenie tomosyntézou, ktorá vytvára trojrozmerné zobrazenie prsníka s vysokým rozlíšením. „Naše moderné mamografy dokážu znázorniť štruktúry menšie ako milimeter, čo je mimoriadne užitočné pri málo invazívnych intervenčných zákrokoch, v rámci ktorých sa používajú drobné zavádzacie vodiče, nástroje a katétre s malým priemerom,“ konkretizuje odborník R. Kaminský.

image

Rádiodiagnostické oddelenie s inteligentným integrovaným zobrazovacím softvérom syngo.via.

Siemens Healthineers

Revolúcia v diagnostike rakoviny

Najkvalitnejšiu starostlivosť o onkologických pacientov zabezpečia špičkové prístroje Symbia Intevo a Biograph Vision. Vďaka týmto technologicky unikátnym zariadeniam sa zlepšujú diagnostické metódy pri niektorých onkologických ochoreniach, nakoľko umožňujú lepšiu lokalizáciu a diagnostiku patologického ložiska.

Revolučný prístroj v oblasti diagnostického zobrazovania s názvom Biograph Vision 450, ktorý je taktiež inštalovaný v novej nemocnici, disponuje mimoriadnou kvalitou zobrazenia a vysokou rozlišovacou schopnosťou, vďaka čomu je možné na prístroji zaznamenať nádorové ložiská aj vo veľmi skorých štádiách. Táto technologická vymoženosť prispieva aj k vyššej šanci na úplné vyliečenie pacientov s rakovinou a umožňuje menej náročnú, a tým aj menej invazívnu liečbu ako aj možnosť neustálej kontroly účinnosti liečby. Taktiež skracuje dobu vystavenia pacienta radiačnej záťaži, keďže pri vyšetrení postačuje nižšia dávka rádiofarmaka, ktoré je nevyhnutné pri vyšetrení.

Inovatívne digitálne riešenia

Rádiodiagnostické oddelenie Nemocnice Bory má unikátnu úroveň digitalizácie s podporou inteligentného integrovaného zobrazovacieho softvéru syngo.via. Táto platforma spája softvérové inovácie s funkciami na báze umelej inteligencie, vďaka čomu sa posúva spravovanie medicínskych úkonov na najvyššiu možnú úroveň.

image

Rádiodiagnostické oddelenie s inteligentným integrovaným zobrazovacím softvérom syngo.via.

Siemens Healthineers

Dôraz na vzdelávanie lekárov

Súčasťou partnerstva Siemens Healthineers s Nemocnicou Bory je tiež komplexný vzdelávací program zdravotníckeho personálu. Zahŕňa napríklad aj jedinečné zariadenie Smart Simulator. „Smart Simulator je inteligentné riešenie pre zdravotnícke zariadenia zo skupiny hybridného vzdelávania, ktoré zefektívni mnohé procesy. Vďaka nemu majú lekári plnohodnotnú skúsenosť s reálnym medicínskym prístrojom. Týmto spôsobom sa nielen zvyšuje úroveň odbornosti personálu, ale zároveň sa optimalizuje doba vyšetrovania pacientov, čo  má jednoznačný pozitívny ekonomický dopad na efektívnejšiu prevádzku zdravotníckeho zariadenia,“ vysvetľuje Peter Brezina, vedúci Customer Services Siemens Healthineers. Smart Simulator je určený pre viaceré skupiny používateľov diagnostických a zobrazovacích prístrojov Siemens Healthineers.

Prémiová vzdelávacia platforma PEPconnect ponúka viac ako 600 vzdelávacích personalizovaných modulov a podporuje využitie všetkých funkcionalít diagnostických aj terapeutických prístrojov Siemens Healthineers. „Vzdelávací balík obsahuje aj aplikáciu Cinematic Anatomy navrhnutú pre kvalitnú výučbu anatómie vhodnú aj na lekárskych univerzitách, ktorá veľmi dobre poslúži aj v nemocniciach. Jeho výhodou je, že zlepšuje vedeckú a interdisciplinárnu interakciu,“ vysvetľuje Peter Brezina zo Siemens Healthineers. Navyše v praxi pomáha lekárom vizualizovať plánované operatívne zákroky, čo uľahčuje aj komunikáciu s pacientmi.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
15. apríl 2024 22:39