UNLP Košice
StoryEditor

Pacientom v Košiciach pomáha nový MR prístroj s unikátnou technológiou a monitoringom na diaľku

18.01.2023, 07:00
Autor:
redred

Ide o najmodernejší MR prístroj o sile 1,5 Tesla s najkomplexnejšou technickou výbavou na Slovensku.

Pacientom na východe Slovenska v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach slúži nový špičkový MR prístroj. Disponuje najkomplexnejšou technickou výbavou na báze umelej inteligencie na Slovensku.

Informovala o tom hovorkyňa košickej univerzitnej nemocnice Ladislava Šustová.

Univerzitnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach zároveň podpísala s výrobcom nového MR prístroja zmluvu o vzájomnej odbornej spolupráci, v rámci ktorej sa budú podieľať na rozvoji technologických inovácií v prospech pacientov.

Najmodernejší na Slovensku

Ide o najmodernejší MR prístroj o sile 1,5 Tesla s najkomplexnejšou technickou výbavou na Slovensku.

„Prednosťou tohto MR prístroja je jedinečná technológia BioMatrix, ktorá sa plne prispôsobuje individuálnym parametrom vyšetrovaného pacienta,“ spresnila Ladislava Šustová.

Vďaka vysokej kvalite obrazu je MR diagnostika presnejšia, dochádza k zníženiu počtu opakovaných skenov a skracuje sa čas potrebný na vyšetrenie pacienta.

Podľa výrobcu, nový MR prístroj výrazne rozšíri možnosti diagnostiky pre rozsiahlu skupinu pacientov vrátane onkologických, neurologických, gynekologických pacientok, urologických pacientov, ako aj ďalších skupín.

Špecializované vyšetrenia

Na novom MR sa bude realizovať široká škála bežných aj špecializovaných vyšetrení mozgu, chrbtice, muskuloskeletálneho (svalovokostrového) systému, cez vyšetrenia orgánov brušnej dutiny až po angiografické  (cievne) vyšetrenia.

„Nová, moderná magnetická rezonancia je multifunkčná, slúži na vyšetrenie všetkých orgánov, jednoducho povedané od hlavy po päty. Zariadenie funguje rýchlejšie oproti starším prístrojom, čo je pre pacienta ako i personál komfortnejšie.

V dennej prevádzke vyšetríme do 20 pacientov. Plánujeme aj popoludňajšie a víkendové služby, aby sme vyšli v ústrety čo najširšiemu okruhu pacientov,“ uviedla MUDr. Henrieta Blašková, primárka Oddelenia rádiodiagnostiky a zobrazovacích metód.

Doteraz boli inštalované len dva takéto MR prístroje, vo Fakultnej nemocnici v Trnave a na súkromnom pracovisku v Leviciach.

 „Nemocnica už dlhšiu dobu potrebovala nové moderné pracovisko magnetickej rezonancie vybavené kvalitnou technikou. Verím, že kvality nového MR sa premietnu do presnejšej a rýchlejšej diagnostiky.

Zároveň sa zlepší možnosť komplexného vzdelávania lekárov i študentov na tomto našom modernom pracovisku,“ zhrnul riaditeľ Univerzitnej nemocnici L. Pasteura Košice, MUDr. Ľuboslav Beňa, PhD., MPH.

 

 

 

01 - Modified: 2023-09-18 12:36:33 - Feat.: - Title: Unikátna operácia: V Košiciach vykonali alogénnu transplantáciu pankreatických ostrovčekov 02 - Modified: 2023-08-12 10:00:00 - Feat.: - Title: Košická nemocnica začína s unikátnym programom v ortopédii 03 - Modified: 2023-08-03 11:30:00 - Feat.: - Title: V Košiciach odobrali a transportovali bijúce srdce do Prahy 04 - Modified: 2023-06-10 05:01:17 - Feat.: - Title: Univerzitná nemocnica v Košiciach opäť získala celosvetové ocenenie za starostlivosť o pacientov s cievnou mozgovou príhodou 05 - Modified: 2023-05-26 06:29:15 - Feat.: - Title: Skríning pečene odhalil závažné ochorenie u každého deviateho Slováka. Je to alarmujúce, hovorí hepatológ
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
24. apríl 2024 19:17