StoryEditor

V Trnave otvárajú nové zdravotné stredisko

25.10.2022, 16:00
Autor:
TASRTASR

Postupne by mali pribudnúť novozriadené ambulancie v odboroch kardiológia, neurológia alebo diabetológia.

Prestavba nevyužívanej časti internátu na Študentskej ulici v Trnave vyšla Trnavský samosprávny kraj (TTSK) na 400 000 eur.

Od tohto týždňa funguje ako nové zdravotnícke stredisko, ktoré prevádzkuje krajská spoločnosť Zdravá župa.

Pacienti sa na vyšetrenie v moderných priestoroch budú môcť objednať prostredníctvom elektronického systému, informoval odbor komunikácie Trnavského samosprávneho kraja.

V stredisku bude k dispozícii niekoľko ambulancií. Ambulancia všeobecného lekára s obvodom po Márii Sivákovej sa už presťahovala z priestorov mestskej polikliniky.

Postupne by mali pribudnúť novozriadené ambulancie v odboroch kardiológia, neurológia alebo diabetológia. Tieto nedostatkové špecializácie boli vybrané na základe pokrytia optimálnej siete.

Mobilné hospice aj ADOS

"Zameriame sa aj na rozvoj dlhodobej a paliatívnej starostlivosti. Zriadili sme agentúru domácej ošetrovateľskej starostlivosti (ADOS) a mobilný hospic, ktorých je v kraji napriek dopytu obyvateľov veľmi málo," uviedol predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič.

Trnavský samosprávny kraj počíta s tým, že časť ďalších nákladov na vybavenie strediska bude pokrytých z Plánu obnovy a odolnosti SR.

Plánuje sa zapojiť aj do výziev na budovanie mobilných hospicov a doplnenie siete ADOS.

Podľa riaditeľky odboru zdravotníctva Úradu Trnavského samosprávneho kraja Lucie Šmidovičovej uvažujú o rozšírení ponuky starostlivosti, i  o vytvorení podobných stredísk v ďalších častiach kraja.

Prístup a parkovanie pre imobilných pacientov nového zdravotného strediska je pri vstupe smerom zo Študentskej ulice, parkovanie pre imobilných bude možné vo dvore z vjazdu z Ulice Jána Sambuca, kde budú k dispozícii aj parkovacie miesta pre návštevníkov zariadenia. Platené parkovanie je možné aj v priľahlých uliciach.

01 - Modified: 2023-07-27 14:29:37 - Feat.: - Title: V Trnave otvoria novú neurologickú ambulanciu 02 - Modified: 2023-03-02 06:00:00 - Feat.: - Title: Motivačný program pre všeobecných lekárov poskytne dotácie 200 000 eur 03 - Modified: 2023-02-14 09:33:18 - Feat.: - Title: V Trnave otvorila Zdravá župa novú kardiologickú ambulanciu 04 - Modified: 2022-11-30 11:02:52 - Feat.: - Title: Plán obnovy a odolnosti na podporu a rozšírenie ADOS: Aká je realita?
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
12. máj 2024 22:32