Gérard Depardieu. FOTO: Reuters
StoryEditor

Herec Gérard Depardieu uzavrel svoje ruské produkčné centrum

12.11.2022, 22:14
Autor:
ČTKČTK

Centrum malo slúžiť "na rozvoj audiovizuálnych projektov, ale bez aktívnej činnosti je tento systém nanič, pretože si vyžaduje výdavky aj v čase odstávky".

Francúzsky herec Gérard Depardieu, známy obdivovateľ ruského prezidenta Vladimira Putina a majiteľ ruského pasu, uzavrel svoje ruské produkčné centrum nazvané PTS ZhD. Dôvodom je "pauza v projektoch", krok nijako nesúvisí s vojnou na Ukrajine, informovala ruská agentúra TASS s odvolaním sa na hercovho producenta Arna Frilliho.

Centrum malo podľa Frilliho slúžiť "na rozvoj audiovizuálnych projektov, ale bez aktívnej činnosti je tento systém nanič, pretože si vyžaduje výdavky aj v čase odstávky". Frilli dodal, že nová štruktúra by mohla byť otvorená, keď budú známe konkrétnejšie údaje o určitých projektoch.

Francúzsky herec vlani oznámil, že chce nakrútiť film o pilotoch letky Normandie Niemen, čo bol jediný francúzsky útvar, ktorý počas druhej svetovej vojny bojoval proti Nemcom vo východnej Európe. Frilli však teraz povedal, že práce na snímke sa tiež prerušujú. "Ide o rusko-francúzsky projekt po tom, čo začala kríza, sa francúzska strana z projektu stiahla, stále však dúfame, že ho budeme môcť realizovať," uviedol Frilli.

Francúzsky herec Gérard Depardieu patril medzi množstvo západných celebrít, ktoré sa v posledných rokoch zaradili medzi fanúšikov ruského prezidenta. V roku 2013 prijal ruské občianstvo a spolu s ním získal aj možnosť platiť podstatne nižšie dane. Rusko v otvorenom liste nazval "veľkou demokraciou" a na filmovom festivale v Litve v roku 2014, už po anexii Krymu, Ukrajinu označil za časť Ruska. Ukrajina ho potom zaradila na zoznam kultúrnych osobností, ktoré ohrozujú bezpečnosť krajiny.

Na konci marca však Depardieu inváziu Ruska na Ukrajinu odsúdil a rozhodnutie šéfa Kremľa poslať armádu do susednej krajiny označil za "neprijateľný a šialený exces".

01 - Modified: 2024-04-24 10:47:17 - Feat.: - Title: Ruská pravoslávna cirkev suspendovala kňaza, ktorý viedol omšu za Navaľného 02 - Modified: 2024-04-24 09:05:09 - Feat.: - Title: V obave skryl tvár, pravidelne sa sťahujú, aby ich Rusi nevypátrali. Viesť zbrojovku na Ukrajine je nebezpečné 03 - Modified: 2024-04-23 21:43:17 - Feat.: - Title: Päť kilometrov za desať dní. Ruské invázne sily dosiahli na Ukrajine významný postup 04 - Modified: 2024-04-23 20:35:28 - Feat.: - Title: Námestník ministra obrany v Rusku bol zadržaný pre podozrenie z korupcie 05 - Modified: 2024-04-23 19:25:08 - Feat.: - Title: Fínsko stojí po vstupe do NATO na frontovej línii. Dĺžka hraníc s Ruskom sa zdvojnásobila
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
24. apríl 2024 13:53