Dominik Feri. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Český exposlanec Dominik Feri je v nemocnici. Mal sa pokúsiť o samovraždu

28.05.2022, 20:21
Autor:
redredTASRTASR

Podľa hovorkyne pražskej záchranky vycestovala sanitka na ulicu Kubelíková, kde má Dominik Feri byt. Zasahujúci záchranári ho našli pri vedomí a previezli ho do nemocnice.

Exposlanec za stranu TOP 09 a bývalý poslanec českého parlamentu Dominik Feri (25) bol v sobotu podvečer hospitalizovaný v nemocnici so stredne ťažkým zranením, informoval o tom spravodajský server Novinky.cz s tým, že sa špekuluje o tom, že sa pokúsil spáchať samovraždu.

Potvrdené záchrannou službou a políciou

„Môžem vám potvrdiť, že sme zasahovali na Kubelíkovej ulici na Žižkove. Bola tam naša záchranárska lekárska posádka a tiež inšpektor,“ povedala na otázku denníka iDNES.cz hovorkyňa záchrannej služby Prahy Jana Poštová.

„Spolupracovali sme na tomto prípade aj s políciou z Českej republiky. Muž, ktorý utrpel zranenie, bol po celý čas pri vedomí. Záchranári ho ošetrili, zaistili a potom transportovali do nemocnice na ďalšiu starostlivosť. Volajúcim nebol pacient,“ dodala.

Podľa redakcie iDNES.cz išlo zrejme o podrezané ľavé zápästie a brucho. Polícia prípad vyšetruje a zatiaľ neoznámila ďalšie podrobnosti.

„Polícia bola na mieste ako asistencia, keď na základe oznámenia na linku 112 boli vyslaní záchranári aj policajti. Je to štandardný postup, keď napríklad záchranári chcú našu asistenciu, tak ju poskytneme. Z dôvodu asistencie pri otváraní bytu to určite nebolo,“ povedal iDNES.cz hovorca pražských policajtov Jan Rybanský.

image

Luciferov efekt: Ako sa v nás rodí zlo? Je v každom človeku a šíri sa ako vírus

Obvinenia zo znásilnení

Dominik Feri čelí trestnému stíhaniu za sexuálne obťažovanie a znásilnenie, z ktorého ho minulý rok na jar v médiách obvinilo viacero žien. Denník N a A2larm vtedy prišli s vážnymi obvineniami zo strany zasiahnutých dievčat.

Po tom, čo sa s nimi zoznámil na sociálnych sieťach, ich údajne pozval do svojho bytu alebo príbytku jeho priateľov a mal sa dožadovať pohlavného styku. Exposlanec tieto obvinenia odmietol.

V dôsledku spomenutých obvinení sa Feri v júni 2021 vzdal poslaneckého mandátu a oznámil, že nebude kandidovať v jesenných voľbách do Poslaneckej snemovne parlamentu Českej republiky. Takisto vystúpil z politickej strany TOP 09.

Chce preukázať svoju nevinu

„Prajem mu uzdravenie, nielen fyzické. Ak si zaslúži trest, nech ho dostane a nech si ho odpyká. Ale tiež si zaslúži druhú šancu. Má 26 rokov (správne 25 rokov, pozn. red.),“ reagoval na Twitteri bývalý Feriho spolustraník z českej strany TOP 09 Miroslav Kalousek.

Posun vo Feriho kauze nastal pred dvoma týždňami, keď 19. mája hovorca pražského zastupiteľstva Aleš Cimbala informoval o tom, že bývalý politik neuspel so svojou sťažnosťou proti začatiu trestného stíhania zo znásilnenia.

V prípade odsúdenia mu tak hrozí desať rokov väzenia, pretože je stíhaný aj za trestný čin znásilnenia maloletej osoby, ktorá dovŕšila 17 rokov, uviedla v marci polícia.

Feri vtedy na otázku iDNES.cz reagoval, že svoje meno očistí. „Pri väčšine obvinení som doteraz preukázal, že sú nepravdivé a polícia ich odložila. A to vrátane tých, ktoré mediálne najviac rezonovali. Som presvedčený, že sa mi to podarí aj pri zvyšku. Pokiaľ ide o ďalšie kroky vo vzťahu k odloženým prípadom, tak to teraz nemôžem komentovať,“ napísal v SMS správe.

Bolo to vôbec po tretíkrát, čo sa k svojmu prípadu vyjadril. Prvýkrát tak urobil bezprostredne po zverejnení kauzy, druhýkrát potom začiatkom marca na svojom Instagrame.

image

Investori Twitteru žalujú Muska. Manipuloval s trhom a ušetril vyše 150 miliónov dolárov, tvrdia

„Po deviatich mesiacoch konečne nastal posun. Preukážem svoju nevinu tak, ako doteraz vo všetkých ostatných prípadoch v tejto veci. Dúfam, že s vami čoskoro budem komunikovať ako predtým,“ povedal svojim sledujúcim.

Tých mal pôvodne viac než jeden milión. Predovšetkým mladú generáciu si v minulosti získal pre svoju otvorenosť, počas pandémie koronavírusu, keď bývalá vláda Andreja Babiša informovala zmätočne, podával zrozumiteľné správy o nariadeniach vlády.

V okamihu, keď reportéri Denníka N a A2larm priniesli prvé svedectvá dievčat, mu počet sledujúcich klesol o viac ako 200-tisíc.

01 - Modified: 2022-05-28 17:51:31 - Feat.: 0 - Title: Sulík spomenul Matovičove "skvelé" nápady. Fico tvrdí, že protiinflačný balíček je výsmech ľuďom 02 - Modified: 2022-05-28 14:52:35 - Feat.: 1 - Title: O znížení spotrebnej dane na benzín a naftu sa rokuje, povedal Peter Kremský z OĽaNO 03 - Modified: 2022-05-28 15:07:19 - Feat.: 0 - Title: Gyimesi a Taraba chcú zakázať LGBTQ vlajky. Kritika sa na nich valí z každej strany 04 - Modified: 2022-05-27 22:00:00 - Feat.: 1 - Title: Štátny tajomník ministerstva hospodárstva pre HN: Slovensko vie nahradiť 70 percent plynu z Ruska 05 - Modified: 2022-05-28 11:55:59 - Feat.: 1 - Title: Dinuš, ktorý pomohol Blahovi vydať knihu o Leninovi: Moja abdikácia s tým nesúvisí
01 - Modified: 2024-04-18 21:07:30 - Feat.: - Title: Peter Pavel vyzval Spojené štáty, aby schválili balík pomoci Ukrajine. Republikáni ju blokujú 02 - Modified: 2024-04-17 20:27:48 - Feat.: - Title: Česko a Belgicko chcú, aby Únia zvážila sankcie na Rusko za zasahovanie do volieb 03 - Modified: 2024-04-17 10:02:26 - Feat.: - Title: Český Senát umožnil prijatie nových pravidiel pre zväzky párov rovnakého pohlavia 04 - Modified: 2024-04-16 15:10:56 - Feat.: - Title: V Česku je málo študentov učiteľstva, minister volá po spoločenskej objednávke 05 - Modified: 2024-04-16 13:52:25 - Feat.: - Title: Názory na zahraničnú politiku by nemali narúšať vzťahy Čechov a Slovákov, myslí si prezident Pavel
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 16:44