StoryEditor

Sme na smiech! Ruský plukovník vykoľajil moderátorku, ktorá je hlásnou trúbou Kremľa

17.05.2022, 19:09
Autor:
redred
  • Vojenský analytik Michail Chodarjonok sa ostro vyjadril v štátnej televízii k schopnostiam ruskej armády i štátu v medzinárodnej politike.
  • Zároveň vyzval Rusov, aby neverili informáciám zo štátnych médií.
  • Chodarjonokovi sa nepáči, že Rusko sa vyhráža Fínsku raketami kvôli ich vstupu do NATO.

Nezvyčajne ostro sa v pondelok k schopnostiam ruskej armády i štátu v medzinárodnej politike vyjadril v štátnej televízii vojenský analytik, podľa ktorého je krajina v absolútnej geopolitickej izolácii.

Inak pomerne výrečná moderátorka Oľga Skabajevová, považovaná za jednu z hlásnych trúb Kremľa, sa prakticky nezmohla na odpor.

Nevedia si priznať izoláciu

„Pozeráme na činnosť ruskej armády optikou vojensko-politického realizmu. Pokiaľ ho prekročíte, potom vás skôr či neskôr historická realita zasiahne tak, že to budete ľutovať,“ vyhlásil na Prvom kanáli ruskej štátnej televízie Michail Chodarjonok, ruský vojenský analytik a plukovník protivzdušnej obrany vo výslužbe.

Chodarjonokov výstup sa ihneď začal šíriť sociálnymi sieťami ako neobvyklý príklad kritiky štátneho režimu v ruskej televízii.

„Sme v absolútnej geopolitickej izolácii. Aj keď si to nechceme priznať, prakticky celý svet stojí proti nám,“ zakončil svoj štvorminútový výstup Chodarjonok.

Ani jeho začiatok pre divákov ruskej štátnej televízie nebol o nič menej šokujúci. Hneď v prvej polminúte vojenský analytik vyzval Rusov, aby neverili informáciám zo štátnych médií.

„Na celú záležitosť treba nazerať z celkovej strategickej pozície. (...) Zo všetkého najskôr musím povedať, že by sme nemali prijímať informačné sedatíva,“ uviedol Chodarjonok s odkazom na správy v ruských médiách, ktoré hovoria o upadajúcej morálke ukrajinskej armády. „Keď to poviem mierne, nie je to pravda.“

Vyzval na nezastrašovanie 

Rovnaké zhodnotenie zopakoval aj potom, čo mu moderátorka programu Skabejevová oponovala, že jednotlivé prípady odrážajú stav celej ukrajinskej armády.

„Celková situácia sa má tak, že Ozbrojené sily Ukrajiny môžu zmobilizovať milión mužov. Otázkou je, ako a čím bude armáda vybavená. Vzhľadom na to, že zbrane majú dodávať Spojené štáty aj Európska únia, treba s vyzbrojeným miliónom ukrajinských vojakov v najbližšom čase počítať,“ povedal moderátorke.

Chodarjonok ďalej zdôraznil, že nezáleží na tom, odkiaľ a akým spôsobom sú obrancovia vlasti povolávaní, ale na ich výcviku a odhodlaní bojovať.

„Mimochodom u nás v Rusku máme všetci vryté do hláv, že pokiaľ je vojak zmluvne viazaný, tak je automaticky profesionál. Zďaleka to tak nie je,“ uviedol zvýšeným hlasom.

V poslednej minúte svojho prejavu sa vojenský analytik vyjadril k situácii ohľadom Severoatlantickej aliancie. „Čo k tomu povedať? Nevyhrocujme situáciu vyhrážaním sa raketami Fínsku,“ zhrnul a doplnil, že také pokusy sú z taktického hľadiska „smiešne“.

01 - Modified: 2024-04-17 21:56:20 - Feat.: - Title: Švajčiarsko sa nepripojí k skupine pátrajúcej po peniazoch ruských oligarchov 02 - Modified: 2024-04-17 21:24:54 - Feat.: - Title: Prieťahy republikánov v schvaľovaní pomoci Ukrajine sú neospravedlniteľné, tvrdí americká ministerka 03 - Modified: 2024-04-17 20:47:53 - Feat.: - Title: Ukrajine je potrebné urýchlene poskytnúť protivzdušnú obranu, zhodla sa Európska únia 04 - Modified: 2024-04-17 20:27:48 - Feat.: - Title: Česko a Belgicko chcú, aby Únia zvážila sankcie na Rusko za zasahovanie do volieb 05 - Modified: 2024-04-17 19:46:59 - Feat.: - Title: Ukrajinské nebo si zaslúži byť bezpečné ako nebo v Izraeli, tvrdí Zelenskyj
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
18. apríl 2024 02:55