Ľudia pred čínskou ambasádou v Kyjeve žiadajú pomoc pri evakuácii ukrajinských vojakov v Azovstale. FOTO: Reuters
StoryEditor

Bojovníci z pluku Azov "si nezaslúžia žiť", tvrdí ruský zákonodarca

17.05.2022, 16:11
Autor:
TASRTASR

Ruská Štátna duma diskutuje o zákaze výmeny ukrajinských bojovníkov z pluku Azov za zajatých ruských vojakov. Ruský zákonodarca Leonid Sluckyj dnes dokonca vyhlásil, že Rusko by malo uvažovať nad trestom smrti pre "nacionalistických bojovníkov" z Azovu.

Ruský parlament možno zakáže výmenu ukrajinských bojovníkov z pluku Azov za zajatých ruských vojakov. Dolná komora ruského parlamentu, Štátna duma, diskutuje o zákaze takejto výmeny. V utorok to uviedol internetový kanál Telegram, ktorý vysiela zasadnutie z tejto komory.

V minulotýždňovom rozhovore s českým vojenským expertom Lukášom Visingrom sa dozviete aj to, prečo má ruská armáda na Ukrajine také veľké problémy:

Agentúra Reuters citovala ruskú štátnu tlačovú agentúru TASS, podľa ktorej predseda Dumy Viačeslav Volodin povedal, že "nacistickí zločinci" (ukrajinskí bojovníci z pluku Azov) by nemali byť vymenení.

Stovky týchto bojovníkov strávili v Rusmi obliehaných a bombardovaných oceliarňach Azovstaľ v juhoukrajinskom meste Mariupol dlhé, ťažké týždne a nakoniec ich z pondelka na utorok pri zložitej operácii odviezli na ukrajinské územie ovládané Ruskom. Moskva tvrdí, že títo bojovníci sa vzdali.

Ruský zákonodarca Leonid Sluckyj, ktorý sa zúčastňuje na mierových rozhovoroch s Kyjevom, v utorok dokonca vyhlásil, že Rusko by malo uvažovať nad trestom smrti pre "nacionalistických bojovníkov" z ukrajinského pluku Azov.

V rozprave v dolnej komore Sluckyj povedal, že hoci má Rusko zavedené moratórium na trest smrti, malo by "starostlivo zvážiť" hrdelný trest pre týchto bojovníkov z pluku Azov.

"Nezaslúžia si žiť po tých obludných zločinoch proti ľudskosti, ktoré spáchali a ktoré sa ďalej páchajú proti našim zajatcom," vyhlásil Sluckyj.

01 - Modified: 2024-04-19 06:34:14 - Feat.: - Title: Aféra v Rusku: Kadyrova rozzúrilo zadržanie čečenského ministra v Dagestane, oslobodilo ho ozbrojené komando 02 - Modified: 2024-04-19 06:23:00 - Feat.: - Title: Šéf CIA varoval pred najhorším scenárom pre Kyjev: Ukrajina bez ďalšej pomoci môže prehrať vojnu už tento rok 03 - Modified: 2024-04-19 05:32:00 - Feat.: - Title: "Pohni sa, Európa!" Starý kontinent by mal poskytnúť Ukrajine viac pomoci, tvrdí Trump 04 - Modified: 2024-04-18 22:00:07 - Feat.: - Title: Ukrajina sa rozhodla udeliť najvyššie štátne vyznamenanie Alainovi Delonovi, postavil sa na stranu Kyjeva 05 - Modified: 2024-04-18 20:48:17 - Feat.: - Title: Nemecko nepredložilo dôkazy k zatknutiu dvoch údajných ruských špiónov, tvrdí Moskva
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 08:36