AmazonReuters
StoryEditor

Bývalí zamestnanci Amazonu: Pracovníci sú platení za to, že firmu chvália na sociálnych sieťach

29.08.2018, 00:00
Autor:
tantan
Zamestnanci majú za pochvalné správy dostávať darčekové poukážky a voľno navyše.

Jeden z užívateľov Twitteru objavil skupinu zamestnancov Amazonu, ktorí na sociálnej sieti za použitia rovnakých fráz opakovane chválili plat aj benefity, ktoré im spoločnosť údajne ponúka. Zatiaľ čo podľa hovorcu spoločnosti to sú spontánne názory pracovníkov, niektorí bývalí zamestnanci tvrdia, že za podobné tweety dostávali odmeny.

Jeden z bývalých členov programu Fulfillment Center Ambassador (FC), v rámci ktorého majú zamestnanci Amazonu zdieľať svoje dojmy online, uviedol, že za pochvaly, ktoré v rámci tejto skupiny zverejnil, dostal deň plateného voľna a darčekovú kartu v hodnote 50 dolárov. "Dávali nám aj obed. Studené rezy a sendviče," povedal pre server Yahoo Finance.

"Verte tomu, alebo nie, zamestnanci Amazonu túto ,dobrovolničinu' skutočne robia. Tí, ktorí sa rozhodnú stať ambasádormi, nedostávajú extra plat. Obvykle dostanú deň voľna, darčekovú kartičku a odpočinú si od balenia krabíc. Bývalí zamestnanci mi to opísali ako bozkávanie zadkov," napísala na Twitter Krystak Hu zo servera Yahoo.

Chváliť, chváliť a chváliť

Na sociálnej sieti sa objavili tiež príspevky zamestnancov, ktorí pravidelne chválili benefity, výšku mzdy, pracovné prestávky a ďalšie výhody, ktoré Amazon údajne ponúka.

"Spôsob, akým Amazon zaobchádza so svojimi zamestnancami, je skvelý. Pracujeme síce tvrdo, ale bavíme sa a tvoríme históriu. Máme niekoľko miestností, kde si môžeme dať pauzu, takže si počas šichty dávam dve tridsaťminútové prestávky, čo je skvelé," napísala do skupiny FC zamestnankyňa a ambasádorka Cindy.

"Zamestnanci Amazonu sú veľmi dobre platení. Svojim pracovníkom platia o 30 percent viac než tradičné maloobchodné predajne. Navyše získavame plno zdravotných výhod ..." napísal zamestnanec Jeremy.

Rovnaké frázy používajú aj ostatní ambasádori. "Robím dôstojnú prácu v Amazone. Zarobíme si tam o 30 percent viac ako v iných maloobchodoch. Tiež máme skvelé zdravotné benefity, a to už od prvého dňa," uviedol Phil vo svojom tweete.

Firma problém nevidí

"Amazon vytvoril armádu účtov svojich pracovníkov, ktorých jediný účel je reagovať na tweety, ktoré kritizujú ich dobrotivého vládcu, stále tým istým. Dobrým platom a benefitmi," napísal užívateľ Twitteru pod prezývkou Flamboyant Shoe Guy, ktorý skupinu "ambasádorov" zdieľal na svojom profile.

Hovorca Amazonu uviedol, že členovia programu FC sú skladníci, ktorí sa skrátka rozhodli podeliť o svoje dojmy. "Najdôležitejšie je, že tu pracujú dostatočne dlho na to, aby úprimne zdieľali reálne skúsenosti," povedal pre Business Insider Tie Rogers.

01 - Modified: 2024-04-16 08:24:30 - Feat.: - Title: Musk chce prinútiť nových užívateľov, aby za príspevky na sieť X platili 02 - Modified: 2024-04-12 08:50:32 - Feat.: - Title: Že roboti kradnú prácu je mýtus, nové technológie zvyšujú význam úlohy ľudí, vraví manažér Amazonu 03 - Modified: 2024-03-27 14:12:07 - Feat.: - Title: Obchodný gigant Amazon prehral v Európskej únii súd o pozastavení platnosti ustanovení o reklame 04 - Modified: 2024-03-23 11:00:00 - Feat.: - Title: Bývalá manželka majiteľa Amazonu rozdáva peniaze. Neziskovkám darovala stovky miliónov, mohla by inšpirovať aj slovenskú vládu 05 - Modified: 2024-03-20 18:37:14 - Feat.: - Title: Izraelský vládny hovorca bol suspendovaný kvôli výroku na sieti X o pomoci pre Gazu
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 08:19