Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay. FOTO: TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

MS v hokeji: Tréneri sledujú sériu New Jersey. Príchod talentovaného Šimona Nemca je reálny

10.05.2023, 12:15
Autor:
TASRTASR

V zámorskej NHL sú New Jersey Devils na pokraji vypadnutia, keď v semifinále Východnej konferencie prehrávajú s Carolinou 1:3 na zápasy.

Slovenskí hokejoví reprezentanti odleteli v stredu o 10.00 hod. z letiska M. R. Štefánika do Rigy, ktorá bude od piatku dejiskom ich základnej skupiny.

Jánošík sa pripojil k tímu

K tímu sa deň pred odletom pripojil obranca Adam Jánošík, ktorý nahradil zraneného Martina Gernáta. "Reprezentovať som nikdy neodmietol a som vždy rád, keď som v tíme," povedal.

Popri súbežne hranom zápase Fínsko - USA odštartujú turnaj práve Slováci, keď v piatok od 16.20 h nastúpia proti Česku.

Asistent Ramsayho: Šimon Nemec by chcel prísť, tešíme sa už na zápas.

Dovtedy absolvujú niekoľko tréningových jednotiek v hlavnej hale a aj v tréningovej. Pre Jánošíka pôjde o návrat na ľad po 10 dňoch.

"Ten výpadok mi neprekáža, no nie je to ani úplne jednoduché. Myslím si však, že sa do toho rýchlo dostanem," poznamenal obranca, pre ktorého bude nadchádzajúci šampionát šiesty v kariére. Z reprezentačného tímu pôvodne vypadol začiatkom mája, napokon bol rád, že dostal opätovnú pozvánku. "Vyzeralo to, že do Rigy nepôjdem, no teraz som tu a som rád, že môžem pomôcť chlapcom," uviedol.

Slováci odohrali od začiatku roka 2023 desať zápasov, z ktorých zvíťazili len v troch. V závere prípravy mali päťzápasovú sériu prehier, ktorú ukončili víťazstvom nad Rakúskom 4:3 v generálke.

"Príprava nebola taká, akú sme si predstavovali, najmä výsledkovo. V obrane sme chceli mať skúsenejších obrancov. Martin sa nešťastne zranil v zápase s Rakúskom a rozhodli sme sa, že ho nahradíme Adamom Jánošíkom. Sme veľmi radi, že bol ochotný prísť a pomôcť," poznamenal Podkonický.

V hre sú posily z New Jersey

Výmena Jánošíka za Gernáta nemusí byť posledná zmena v slovenskom tíme. V zámorskej NHL sú New Jersey Devils na pokraji vypadnutia, keď v semifinále Východnej konferencie prehrávajú s Carolinou 1:3 na zápasy. V prípade, že "diabli" nedokonajú obrat, je podľa asistenta trénera Andreja Podkonického reálny príchod obrancu Šimona Nemca a možno aj útočníka Tomáša Tatara.

"Sledujeme tú sériu. Šimon chce prísť a uvidíme, ako to bude s Tomášom," uviedol Podkonický, podľa ktorého bude účasť vo štvrťfinále základný cieľ slovenského tímu.

01 - Modified: 2024-04-23 14:26:40 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 02 - Modified: 2024-04-21 08:26:12 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Ramsay urobil v tíme štyri zmeny, Slováci rátajú aj s Tatarom 03 - Modified: 2024-04-18 13:23:44 - Feat.: - Title: Obranca Marinčin prišiel o šampionát. Má prasknutý stavec, sezóna sa preňho skončila 04 - Modified: 2024-04-17 13:42:32 - Feat.: - Title: Kto príde z NHL na šampionát? Šatan počíta s Regendom, prvé posily majú doraziť už o týždeň 05 - Modified: 2024-04-07 04:53:30 - Feat.: - Title: Slafkovský asistoval, na výhru Montrealu to však nestačilo
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 10:32