Juraj Slafkovský svojim kamarátom z juniorskej reprezentácie tentoraz nebude môcť pomôcť. FOTO: TASR/M. Kapusta
StoryEditor

Slovenský draftový úspech znížil naše šance na medailu. Nič to, stále máme silný ročník, tvrdí odborník

09.08.2022, 00:00
  • V dôsledku pandémie koronovírusu boli na prelome rokov hokejové MS juniorov zrušené.
  • Na aktuálnom šampionáte bude chýbať viacero hviezdnych mien vrátane Juraja Slafkovského.
  • Najväčším favoritom na zisk titulu sú domáci Kanaďania.

V prvej slovenskej formácii nastúpia čerstvá draftová jednotka Juraj Slafkovský, ako aj dvojka Šimon Nemec a tretím do partie bude 26. hráč tohtoročnej draftovej lotérie Filip Mešár. Prvú lajnu ešte doplnia talentovaný útočník Martin Chromiak, ako aj účastník seniorských MS či olympijských hier Samuel Kňažko.

Ak by sa títo borci naozaj momentálne nachádzali v kanadskom Edmontone a boli pripravení zasiahnuť do dnešného otváracieho súboja na MS juniorov vo federálnom derby proti Českej republike, Slováci by boli nepochybne jedným z najväčších favoritov na zisk medaily.

Realita je však taká, že na šampionát, ktorý je náhradou za pôvodne zrušený turnaj na prelome rokov, nemôže zobrať kouč Ivan Feneš to najlepšie, čo má náš hokej v juniorskej kategórii k dispozícii. Draftovaným hráčom totiž zatrhli účasť na šampionáte ich nové kluby. Riskovať prípadné zranenie svojich čerstvo získaných nádejí by bol pre kluby príliš veľký luxus. A hoci samotní hráči vyjadrili už predtým túžbu zúčastniť sa aj na „opravnom termíne“, elitné mená budú v našom výbere chýbať.

image

Expert na NHL: Slafkovskému pomohla aj Wrightova arogancia. Najväčším prekvapením draftu je pre mňa Nemec

Pozitívnou správou je fakt, že k dispozícii bude aspoň šikovný útočník a účastník tohtoročného seniorského svetového šampionátu Adam Sýkora. Nahradiť však spomenuté absencie bude mimoriadne náročné a slovenské šance na cenný kov klesli.

Neúčasť hviezd nie je prekážkou

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 55% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-23 14:26:40 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 02 - Modified: 2024-04-23 07:38:49 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL 03 - Modified: 2024-04-21 16:18:04 - Feat.: - Title: Hokejisti do 20 rokov skončili na domácom turnaji štvrtí. Mnohí ešte také náročné zápasy nehrali, tvrdí Štrbák 04 - Modified: 2024-04-21 12:35:40 - Feat.: - Title: Až 11 gólov proti Nemcom? Niekedy je dobré aj prehrať. Aspoň hráči vidia, že to nepôjde samo, vraví odborník 05 - Modified: 2024-04-20 17:50:59 - Feat.: - Title: Slováci odvetu zvládli, v príprave si poradili s Nemeckom
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 16:27