StoryEditor

Faith s Kledrowtzom budú pre Poprad prínosom

22.01.2010, 11:18
Autor:
TASRTASR

Vedenie HK Poprad môže byť spokojné s príchodom bývalých košických hráčov Juraja Faitha a Juraja Kledrowtza. Obaja vo štvrtkovej predohrávke 38. kola proti Spišskej Novej Vsi vsietili po góle, Faith navyše pridal aj dve asistencie.

"Naozaj dobrý návrat do Popradu - víťazstvo, gól, skvelí ľudia. Pred trestným strieľaním rozhodli chlapci jednohlasne, aby som šiel ja a prispel tak okrem príchodného aj prvým gólom. Samozrejme spolupráca s Krotákom a Šechným bola dobrá. S takými hráčmi nie je ťažké hrať, treba si len zvyknúť, najmä na tú pravú stranu, na ktorej som ešte nehral. Verím, že každým zápasom to bude lepšie" uviedol Juraj Faith.

Okrem byváleho košického útočníka sa darilo aj jeho spoluhráčovi z obrany Kledrowtzovi, ktorý po peknej prihrávke Krotáka sám zoči-voči Šteflovi nezaváhal. "Užíval som si to, bol som veľmi šťastný, že sme vyhrali. Nálada v tíme, diváci s tým som veľmi spokojný, najmä po tých stresoch čo sme zažívali. Gól bol už čerešnička na torte, ktorá má veľmi potešila."

Popradský tréner Július Pénzeš si obe posily pochvaľoval. Je vidieť, že budú pre náš kolektív prínosom. Chlapci dlhšie spolu nehrali, ľadová plocha je menšia, čiže pre kombináciu ťažšia. Sú to skúsení hráči a verím, že nebude dlho trvať a ukážu nám pekné akcie, po ktorých budú mať radosť tréneri, ale aj diváci."

Emotívny zápas prežíval tréner hostí a zároveň otec bývalého košického hráča Ján Faith: "Každý z nás je na inej strane a každý hrá za svoje mužstvo. Nie som vôbec rád, že sme prehrali, ale na druhej strane sme sa vyhli podozreniam, že Poprad nám môže pomôcť, pretože sem prišiel syn" uviedol Ján Faith a pokračoval: "My v Spišskej, ak by sme mali viac financií, určite by sme mali aj iných hráčov, nielen čo sa týka môjho syna. Každý musíme vyskakovať, tak vysoko na čo máme."

01 - Modified: 2024-04-19 05:43:13 - Feat.: - Title: Pospíšil prispel k triumfu Calgary asistenciou, MacKinnon prekonal rekord Šťastného 02 - Modified: 2024-04-18 21:21:49 - Feat.: - Title: Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov 03 - Modified: 2024-04-18 14:47:23 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále vo veľkú výhodu 04 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 05 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 13:15