Šéf parlamentu Boris Kollár. FOTO: HN/Marek Daňo
StoryEditor

Kollár odcestoval na pracovnú cestu do Uzbekistanu a Číny

16.04.2023, 16:32
Autor:
TASRTASR

Predseda parlamentu sa v oboch krajinách stretne s tamojšími štátnymi predstaviteľmi.

Predseda Národnej rady Boris Kollár (Sme rodina) odcestoval v nedeľu popoludní na pracovnú cestu do Uzbekistanu a Číny, ktorá potrvá do piatka. V oboch krajinách sa stretne s tamojšími štátnymi predstaviteľmi.

V uzbeckom hlavnom meste Taškent má Kollár na programe stretnutie s podpredsedom vlády Uzbeckej republiky Džamšidom Chodžajevom, ako aj s predsedníčkou Senátu (hornej komory) Oliy Madžlis Uzbeckej republiky Tanzilou Narbajevou a s predsedom legislatívnej komory (dolnej komory) Oliy Madžlis Uzbeckej republiky Nurdindžonom Ismoilovom. Ústrednou témou rokovania bude najmä prehĺbenie úrovne parlamentných vzťahov prostredníctvom vzájomnej spolupráce parlamentných skupín priateľstva.

V Pekingu sa šéf parlamentu stretne s predsedom Všečínskeho  zhromaždenia ľudových zástupcov Leji Zhaom. Počas oficiálnych rozhovorov partneri prediskutujú úroveň vzájomných bilaterálnych vzťahov s možnosťou prehĺbenia spolupráce vo vybraných oblastiach, najmä v cestovnom ruchu, vede, technológiách a inováciách. Následne Kollára s delegáciou prijme čínsky viceprezident Ceng Čching-hong.

Kollár sa v čínskom hlavnom meste stretne aj s hlavnými predstaviteľmi železničnej spoločnosti China Railway International Group a navštívi sídlo medzinárodnej technologickej firmy Leyard Group.

Následne sa presunie do Šanghaja, kde okrem iných stretnutí navštívi aj najznámejší projekt architekta slovenského pôvodu Ladislava Hudeca. Ide o prvý mrakodrap Ázie s názvom Park hotel.

Súčasťou delegácie Kollára sú aj podpredseda parlamentu Peter Pčolinský (Sme rodina), predseda Zahraničného výboru NR SR Marián Kéry (Smer-SD) a ďalší poslanci.

 

01 - Modified: 2024-04-25 10:55:29 - Feat.: - Title: Štátny tajomník rezortu zahraničia Eštok absolvoval konzultácie v Číne v rámci príprav návštevy Fica 02 - Modified: 2024-04-25 10:35:09 - Feat.: - Title: Čína údajne poskytuje prístav pre ruskú loď spájanú s dodávkami zbraní z KĽDR 03 - Modified: 2024-04-25 09:03:29 - Feat.: - Title: Takmer polovica veľkých čínskych miest sa potápa, tvrdí štúdia 04 - Modified: 2024-04-24 20:53:48 - Feat.: - Title: Europoslanca Kraha z AfD vyšetrujú pre možné úplatky z Ruska a Číny 05 - Modified: 2024-04-24 09:16:15 - Feat.: - Title: „Otec“ moderných škodoviek smeruje k Číňanom. Slovák dohliadne aj na tvary MG
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 14:42