Moderátorka Marta Jančkárová. FOTO: RTVS
StoryEditor

Akcia Francesco: NAKA zadržala podozrivú osobu, ktorá sa vyhrážala novinárke RTVS

02.03.2023, 12:22
Autor:
TASRTASR

K výhražným e-mailom a telefonátu redaktorke Marte Jančkárovej došlo podľa RTVS po relácii Sobotné dialógy.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci policajnej akcie s názvom Francesco zadržala osobu R. P., ktorá je podozrivá z vyhrážania sa redaktorke RTVS. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

K výhražným e-mailom a telefonátu redaktorke Marte Jančkárovej došlo podľa RTVS po minulotýždňovej relácii Sobotné dialógy, ktorej hostkou bola prezidentka Zuzana Čaputová, a po relácii odvysielanej 25. februára, do ktorej sa dostavil namiesto pozvaného politika Smeru-SD Mariána Kéryho Ľuboš Blaha, ktorý nebol pozvaný, čo RTVS odmietla a uplatnila štandardný postup tzv. prázdneho kresla.

image

Pellegrini kritizoval Ficov Smer kvôli Blahovi na RTVS: Myslím si, že to bola dopredu zinscenovaná hra

"V e-mailoch sa Marte Jančkárovej neznáme osoby vyhrážajú mimoriadne vulgárnym a agresívnym slovníkom fyzickou likvidáciou, mučením, hromadným znásilnením, ublížením jej rodinným príslušníkom atď.," uvádza RTVS vo svojom stanovisku.

Obsah výhražných e-mailov nebude verejnoprávny telerozhlas pre ich nenávistný a vulgárny charakter publikovať. 

Zároveň upozorňuje politických predstaviteľov strán na možnú súvislosť týchto výhražných e-mailov so zvyšujúcou sa agresivitou komunikácie vo verejnom priestore a šírením nenávisti voči novinárom.

image

Sulík ostro kritizoval ataky na moderátorku RTVS: Fico, Blaha a celý Smer sú plne zodpovední za tieto útoky

"Považujeme za neprípustné, aby politické subjekty zneužívali vysielanie RTVS na predvolebné marketingové aktivity. RTVS je verejnoprávna, nezávislá inštitúcia, ktorá pripravuje svoje programy a relácie v duchu zásad editorskej zodpovednosti," zdôraznili v stanovisku.

 

 

01 - Modified: 2024-04-05 21:04:57 - Feat.: - Title: NAKA pokročila v kauze únosu Vietnamca: Obvinila osem ľudí, je medzi nimi aj Ficov bývalý poradca 02 - Modified: 2024-04-05 10:56:31 - Feat.: - Title: Súd zamietol návrh na neodkladné opatrenie v prípade vyšetrovateľov NAKA, informuje rezort Šutaja Eštoka 03 - Modified: 2024-03-20 13:16:43 - Feat.: - Title: Minister vnútra by chcel reformu NAKA zrealizovať v najbližších mesiacoch 04 - Modified: 2024-03-16 16:30:27 - Feat.: - Title: NAKA zadržala počas protidrogovej akcie 11 osôb aj výrobňu heroínu 05 - Modified: 2024-03-15 07:38:07 - Feat.: - Title: KOMENTÁR: Správa o právnom štáte Slovensko nepoteší
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 03:15