Šéf poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš FOTO: HN/Marek Daňo
StoryEditor

Šipoš: Odmenu 500 eur za voľby vykryjeme návrhom, ktorý predstavíme

19.02.2023, 14:21
Autor:
TASRTASR

Šéf Progresívneho Slovenska Michal Šimečka si myslí, že do septembra si už vzhľadom na rozpočet štátu nemôžeme dovoliť rozhadzovať peniaze.

Odmenu 500 eur za účasť vo voľbách chce hnutie OĽANO pokryť v štátnom rozpočte ďalším návrhom, ktorý predstaví počas týždňa. V nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo to avizoval predseda klubu OĽANO Michal Šipoš.

"Predstavíme návrh zákona, ktorý v štátnom rozpočte vykryje tento návrh," reagoval Šipoš na otázky v súvislosti s financovaním odmeny za voľby, ktorú už OĽANO do Národnej rady predložilo. Garantuje, že všetko bude kryté.

image

Matovič rozhadzuje atómovky. Pohne to s názorom SaS na termín predčasných volieb?

Nezaradený poslanec Matúš Šutaj Eštok z Hlasu-SD podčiarkol, že s kolegami nepodporia žiadne "Matovičove atómovky". Hovorí o zúfalých činoch, zúfalých politikov. Hlas-SD si však podľa jeho slov vie predstaviť podporu návrhom, ktoré by pomohli ľuďom. Apeluje, aby sa čo najskôr uzavrel priestor na predkladanie "ďalších bláznovstiev" do parlamentu. Zopakoval argumenty o potrebe predčasných volieb v skoršom ako septembrovom termíne.

Šéf mimoparlamentného Progresívneho Slovenska Michal Šimečka  si myslí, že do septembra si už vzhľadom na rozpočet štátu nemôžeme dovoliť rozhadzovať peniaze. "Mali by sme hľadať spôsoby, ako šetriť," zdôraznil. Nevie si predstaviť, ako v opačnom prípade dokáže štát dlhodobo pokryť aj do budúcna napríklad zastropované ceny energií.

Čo sa týka politickej budúcnosti dočasne povereného premiéra  Eduarda Hegera, Šipoš nepovedal, či by mal odísť z vlády v prípade, ak opustí OĽANO. Označil to za hypotetickú otázku. "Keď to bude na stole, potom sa k tomu vyjadrím," uzavrel. Záujmom hnutia v najbližších voľbách bude podľa jeho slov víťazstvo demokratov. Ak získa OĽANO 12 alebo 15 percent, bude rád.

Šutaj Eštok sa v súvislosti s možnými povolebnými spoluprácami vyjadril, že rozhodnú voliči. Po oznámení výsledkov volieb podľa jeho slov predstaví strana jasnú víziu a plán.

Šimečka odmietol, že by Progresívne Slovensko už bolo dohodnuté na povolebnej spolupráci s Hlasom-SD. Tvrdí, že s predsedom strany Petrom Pellegrinim sa nikdy nestreto.

01 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 02 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu 03 - Modified: 2024-03-24 16:32:42 - Feat.: - Title: Korčok má bašty ľavice, Pellegrini žiaril u Fica aj Huliaka. Matovič bez 500-euroviek zažil na východe fiasko 04 - Modified: 2024-03-24 17:39:37 - Feat.: - Title: Koho favorizujú tipéri na prezidenta? Kurzy na Korčoka a Pellegriniho sa po prvom kole zmenili 05 - Modified: 2024-03-20 16:00:00 - Feat.: - Title: Výroky kandidátov: Korčok hovoril o nevýhode voči Pellegrinimu, šéf parlamentu zas o tom, čím trpí Slovensko
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 03:04