StoryEditor

Fico: Matovič očakáva, že opozícia bude sedieť niekde v Ilave alebo v Leopoldove a nie v parlamente

26.01.2023, 12:58
26.01.2023, 20:50
Autor:
redred

Sledujte brífing šéfa Smeru Roberta Fica v HNtelevízii.

Šéf Smeru Robert Fico na brífingu povedal, že predstavitelia vládnej koalície oznamujú slovenskej verejnosti, že chcú dovládnuť do 30. septembra predovšetkým preto, aby pozatvárali opozíciu.

Podľa Fica Igor Matovič očakáva, že opozícia bude sedieť niekde v Ilave alebo v Leopoldove a nie v parlamente. Dodal, že poraziť Smer demokratickým spôsobom nie je jednoduché.

Fico poukázal aj na to, že prezidentka Zuzana Čaputová nezakročila proti avizovanému septembrovému termínu predčasných parlamentných volieb.

"Pridala sa na stranu vládnej koalície, pokiaľ ide o útok na paragraf 363 Trestného poriadku a oznamuje, že ide podať návrh na Ústavný súd, aby posúdil ústavnosť ustanovenia paragrafu 363 Trestného poriadku s Ústavou," zdôraznil Fico.

V tejto súvislosti kritizoval aj stredajšiu tlačovú konferenciu prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry. "Partia, ktorá včera sedela na tlačovej konferencii, je organizovaná zločinecká skupina," podotkol. Lipšic bude podľa jeho slov musieť okamžite po zmene vlády odísť z Úradu špeciálnej prokuratúry.

Hovorí o vysokej miere neprofesionality vládnej koalície. Tvrdí, že Slovensku prepadne množstvo financií z eurofondov pre nedostatočné čerpanie, poukázal pritom aj na aktuálnu energetickú krízu a verejný dlh. Kritizuje i vyjadrenia predstaviteľov koalície, že orgány činné v trestnom konaní potrebujú čas do septembra dokončiť niektoré kauzy.

Podľa Fica sa aj takto priznávajú k zasahovaniu do vyšetrovania a k zneužívaniu trestného práva v politickom boji. Opätovne vládnej koalícii vyčítal i to, že sa do novely ústavy nedostala možnosť rozhodnúť o skrátení volebného obdobia referendom.

Igor Matovič (OĽANO) označil Fica za skorumpovaného zlodeja. Tvrdí, že vládna koalícia len rozviala ruky orgánom činným v trestnom konaní a dala im slobodu, ktorú im predchádzajúca vláda vzala. Milan Kuriak (OĽANO) tvrdí, že vláda za posledné tri roky urobila pre Slovensko viac než tie predchádzajúce. Skonštatoval, že keby mala k dispozícii 12 rokov vládnutia a také podmienky, ako mal Smer-SD, Slovensko by vyzeralo úplne inak.

01 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický 02 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 03 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico 04 - Modified: 2024-04-18 15:27:41 - Feat.: - Title: Splnili sme sľub o plnohodnotnom trinástom dôchodku, napĺňame programové vyhlásenie, tvrdí Fico 05 - Modified: 2024-04-18 17:48:37 - Feat.: - Title: Korčoka lákali do maďarského rádia. „Neurobil som to,“ hovorí pre HN a spomína červenú čiaru a pád do bahna
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 09:45