StoryEditor

Autoprotest Smeru: Neostáva nám nič iné, ako varovať vládu a prezidentku a ratovať Slovensko, povedal Fico

17.11.2022, 16:27
Autor:
TASRTASR

Smer chce podľa slov Roberta Fica pripomenúť vládnemu kabinetu a Zuzane Čaputovej, že tu sú a že krajina nie je v poriadku. Hovorí o rozvrate verejných financií či právneho štátu a marení referend.

Líder Smeru-SD Robert Fico zablahoželal Slovákom k štátnemu sviatku. Mrzí ho však, že aktuálne nemôžu na Slovensku oslavovať demokraciu a slobodu.

image

Smer sa vráti, odkázal Robert Fico z Hradu. Straníkom sľúbil vyhrať voľby a útočil na Hlas

Skonštatoval to pred začiatkom autoprotestu, ktorý v Bratislave strana organizuje a ktorý bude smerovať mestom k Prezidentskému palácu a Úradu vlády. Poukázal pritom na aktuálnu situáciu v krajine.  

"Ak sa pozrieme na vývoj za posledné dva roky, demokracia, sloboda, právny štát, sociálny štát dostali neuveriteľne na frak. Neostáva nám nič iné, ako varovať vládu a prezidentku a ratovať Slovensko, ktoré sa dostalo do zlej situácie," povedal šéf Smeru-SD.

Autoprotestom chce strana podľa jeho slov pripomenúť vládnemu kabinetu a hlave štátu Zuzane Čaputovej, že tu sú a že krajina nie je v poriadku. Hovorí o rozvrate verejných financií či právneho štátu a marení referend.

Odkaz 17. novembra si počas dňa uctilo aj mimoparlamentné hnutie Republika. "Je našou úlohou poučiť sa z histórie - v dobrom aj zlom. Majme sa na pozore pred tými, ktorí chcú v mene ‘pokroku‘ spoločnosť násilím prevychovávať a oponentov vraždiť či zatvárať," skonštatoval predseda hnutia Milan Uhrík.

Podčiarkol, že každý útlak je zlý a každá smrť niekoho bolí. Uviedol tiež, že zo "slobody a mieru" zostali len politické slogany a ľudia sa právom cítia byť Nežnou revolúciou akosi podvedení.

01 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 02 - Modified: 2024-04-19 10:36:13 - Feat.: - Title: Bez diaľničnej známky. Obchvaty budú zadarmo, oznámil Fico, okrem Bratislavy sa to týka ďalších piatich miest 03 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický 04 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico 05 - Modified: 2024-04-18 15:27:41 - Feat.: - Title: Splnili sme sľub o plnohodnotnom trinástom dôchodku, napĺňame programové vyhlásenie, tvrdí Fico
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 20:05