StoryEditor

Vláda má rokovať aj o kybernetickej bezpečnosti. Sledujte vyjadrenia ministrov

02.11.2022, 09:43
Autor:
redred

Vyjadrenia ministrov pred rokovaním vláda sledujte na HNtelevízii.

Národný bezpečnostný úrad by mal mať opäť možnosť blokovať škodlivý obsah, ktorý má alebo môže mať za následok poškodenie alebo ohrozenie bezpečnostných, zahraničnopolitických alebo hospodárskych záujmov Slovenskej republiky a je formou hybridnej hrozby.

O novele zákona o kybernetickej bezpečnosti má v stredu rokovať vládny kabinet.

O blokovaní má úrad rozhodovať na základe odôvodneného návrhu určených subjektov a predchádzajúceho súhlasu súdu.

Úrad by mohol zablokovať napríklad obsah, ktorý môže spôsobiť oslabenie demokratických inštitútov ústavného zriadenia, cielenú politickú destabilizáciu, radikalizáciu politickej diskusie vo verejnom priestore či zásadné sťaženie fungovania orgánov verejnej moci a prijímania ich rozhodnutí.

Úradná kontrola produktov ekologickej poľnohospodárskej výroby sa má upraviť. Vyplýva to z novely zákona o ekologickej poľnohospodárskej výrobe z dielne Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka, ktorú v stredu prerokuje vláda.

Ministerstvo vypracovalo návrh zákona v spolupráci s Ústredným kontrolným a skúšobným ústavom poľnohospodárskym v Bratislave.

Železnice Slovenskej republiky môžu prešovskej spoločnosti Eco-Pack odpredať 0,78 hektára pozemkov v blízkosti prešovskej železničnej stanice.

Vyplýva to z uznesenia, ktorým v stredu môže vláda udeliť ŽSR výnimku zo zákona o podmienkach prevodu majetku štátu na iné osoby. Cena transakcie je 380-tisíc eur bez dane z pridanej hodnoty.

Za prvý polrok tohto roka spôsobili povodne škody za 58-tisíc eur. Zasiahnuté boli štyri kraje, a to Nitriansky, Trenčiansky, Prešovský a Žilinský.

Vyplýva to zo správy o priebehu a následkoch povodní na území Slovenska, ktorá je predložená na stredajšie rokovanie vlády.

Najviac boli podľa envirorezortu postihnuté okresy Prešov, Myjava, Považská Bystrica a medzi najviac zasiahnuté obce patrili Rokycany, Domaniža a mesto Myjava.

 

01 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 02 - Modified: 2024-04-17 11:20:03 - Feat.: - Title: Ako pri teroristickom útoku. Pre výskyt medveďa by sa mohla vyhlasovať mimoriadna situácia, rozhodla vláda 03 - Modified: 2024-04-17 10:01:08 - Feat.: - Title: Kaliňák kritizuje zmluvy uzavreté bývalým vedením. Volajú ho uplakaný podpredseda, reaguje Naď 04 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 05 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 08:09