StoryEditor

Andrejuvová z OĽANO navrhne, aby zvážili reakciu na uznesenie Európskeho parlamentu o právach LGBT komunity

21.10.2022, 14:56
Autor:
TASRTASR

Minister financií Igor Matovič (OĽANO) na uznesenie EP reagoval tým, že netreba zo Slovenska robiť "čiernu dieru" v otázke ochrany LGBTI+ komunity.

Poslankyňa Národnej rady Anna Andrejuvová (OĽANO) navrhne kolegom v koalícii, aby zvážili prijatie oficiálnej reakcie snemovne na uznesenie Európskeho parlamentu. O možnostiach a forme reakcie chce s partnermi hovoriť na koaličnej rade.

"Dôrazne sa ohradzujem voči uzneseniu Európskeho parlamentu. Jedným z pilierov, na ktorých stojí Európska únia, je princíp subsidiarity. Časť poslancov Európskeho parlamentu, medzi nimi aj štyria zo Slovenska, podkopala tento pilier svojím hlasovaním," uviedla Andrejuvová. Ocenila postoj tých slovenských europoslancov, ktorí návrh nepodporili. Hovorí o neprijateľnom zasahovaní do výlučných právomocí členských štátov.

image

Nový šéf RTVS Machaj rieši prvú kauzu. Reportáž o otcovi strelca zo Zámockej preveruje rada

Minister financií Igor Matovič (OĽANO) na uznesenie EP reagoval tým, že netreba zo Slovenska robiť "čiernu dieru" v otázke ochrany LGBTI+ komunity. Poukázal na podobné prípady prejavov nenávisti v iných krajinách. Čo sa týka odsúdenia niektorých vyjadrení našich politikov zo strany EP poznamenal, že neregistruje nadmieru sa vyskytujúce podobné prejavy. Tvrdí, že osobne sa snaží vážiť slová. Hovorí o vybičovanej atmosfére. Myslí si, že počas tohto volebného obdobia by mohli naplniť záväzok z vládneho programu.

Premiér Eduard Heger (OĽANO) už avizoval, že poveril ministra spravodlivosti Viliama Karasa prípravou legislatívy na posilnenie práv osôb žijúcich v spoločnej domácnosti v zmysle programového vyhlásenia vlády. Venovať by sa mal tomu bezodkladne, termín predloženia návrhu nešpecifikoval.

image

Vrah zo Zámockej urobil dobre, kričal chlap na pár gejov. Známy bratislavský podnik ich vykázal, ľudia ho na internete potápajú

Juraj Šeliga (nezaradený) verí, že minister návrh predloží v krátkom čase. V reakcii na uznesenie EP uviedol, že je to v prvom rade hanba konkrétnych politikov, ktorých výroky europoslanci odsúdili. Podčiarkol, že v súčasnosti sú vystavené útokom politikov viaceré komunity, nielen LGBTI+, ale aj sudcovia či prokurátori a ďalší. "Je to výzva pre všetkých, aby komunikovali normálne," podotkol.

Poslanci EP vo štvrtok v prijatom nezáväznom uznesení reagovali na minulotýždňové udalosti v Bratislave, kde krajne pravicový ozbrojený radikál zavraždil dvoch mladých mužov, a vyzvali slovenskú vládu, aby dosiahla zmysluplný pokrok pri ochrane LGBTIQ+ osôb. Uznesenie však nepodporili všetci slovenskí europoslanci.

01 - Modified: 2022-10-20 15:52:59 - Feat.: 1 - Title: Nový šéf RTVS Machaj rieši prvú kauzu. Reportáž o otcovi strelca zo Zámockej preveruje rada 02 - Modified: 2022-10-20 13:44:36 - Feat.: 1 - Title: Heger lídrov Únie na summite oboznámi s dvojnásobnou vraždou v Bratislave 03 - Modified: 2022-10-20 11:54:27 - Feat.: 1 - Title: Europarlament vyzýva slovenskú vládu na pokrok v ochrane práv LGBTIQ+ ľudí
01 - Modified: 2024-04-17 14:15:00 - Feat.: - Title: Piepergate zráža šance Leyenovej získať znova post. A kontroverzií pribúda 02 - Modified: 2024-04-10 17:31:29 - Feat.: - Title: "Dôležitosť Únie ukázal aj covid" Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách 03 - Modified: 2024-04-10 15:56:47 - Feat.: - Title: Kto odmietne prijať migrantov, zaplatí 20-tisíc eur za jedného. Europoslanci schválili veľkú reformu 04 - Modified: 2024-03-29 20:33:16 - Feat.: - Title: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce, reaguje Rutte 05 - Modified: 2024-03-28 09:21:34 - Feat.: - Title: Registrované partnerstvá, eutanázia či interrupcie. Prieskum ukázal, že Slováci sú liberálnejší, ako prezentujú politici
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 05:41